i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Åpningstider

I januar gikk The Economics of Open Content Symposium av stabelen, en konferanse der fokus var på “åpent innhold” innen film, spill, massemedia eller hva det måtte være.

Blant det som ble presentert var MIT Open CourseWare, som er MITs program for å fritt tilgjengeliggjøre alt de har av kursmateriell (The History of Computing for eksempel). Formålet er ikke bare å by på seg selv, man ønsker å framstå som et eksempel for andre utdanningsinstitusjoner, å danne en bevegelse for å fremme demokratisk kunnskapsformidling. Men ikke forvent noen snarlig norsk variant – noe sier meg at våre egne institusjoner verken har selvtilliten eller storsinnet som trengs for å gjennomføre noe slikt. Synd for de mange kommende studenter som er på leting etter passende studier, men som ender opp med å velge tilfeldig på grunn av ugjennomsikteligheten i det norske utdanningssystemet.

Hele Economics of Open Content er gjort tilgjengelig både i lyd og bilde (ironisk nok i horribelt Real-format, bruk heller Real Alternative) på en side som ellers tilbyr en masse forelesninger fra diverse institusjoner i Boston-området (for eksempel temaer som Literacy and Picturacy og “In a Global Village, Where is the ‘Public Square’?”). MIT tilbyr på sin side et utsøkt koldtbord av gjesteforelesninger innenfor alskens emner, blant annet stiller man det stadig like forunderlige spørsmål – Why Are Stories Violent?

Comments are closed.