i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Bloggens to ansikter

Edit: Her klagde jeg meg over at jeg mente tittelen på siden ikke ble vist riktig i IE. Jeg tok selvfølgelig feil. Den opprinnelige meldingen ligger under.

Jeg skal prøve å ikke syte for mye over hvordan sidene vises i Internet Explorer, men det er da litt pussig at IE viser tittelen på siden, “i1277”, med stor “I”. Skjermbilder:

blogie.gif
Dette ble altså for mye for Internet Explorer…

blogopera.gif
…men Opera klarer biffen.

6 kommentarer til “Bloggens to ansikter”

 1. Rune Baggetun Says:

  Det riktige er faktisk store bokstaver hele veien. Opera har vært best på HTML men har/hadde en utviklingssjef som ikkje var ‘helt med på’ CSS.

  Hvis du går inn i Main Index fila di vil du se at tittelen din er med i en div som heter banner.

  &lt div id=”banner”&gt
  ……
  ……&lt$MTBlogName$&gt

  &lt div&gt

  Videre vil du se at i CSS fila er det definert en tag

  #banner {
  …………
  text-transform:uppercase;
  …………
  }

  Alle de små du skriver skal dermed transformeres til store bokstaver.

 2. i1277 Says:

  Ah, takk. Jeg er klar over at Opera ikke har vært gode nok på CSS (kanskje det vises “riktig” i den nye versjonen?). Men her trodde jeg det det var deres tolkning som var rett, siden liten i var spesifisert i tittelen. Tenkte ikke på at “liten bokstav-blir-stor-bokstav-funksjonen” som gjelder de andre overskriftene også var spesifisert her.

  Case closed…

 3. Rune Says:

  Nye Opera viser siden slik den skal være.

  Dessuten er det slik at når det gjelder CSS så er Mozilla (Gecko) ansett som best, med IE for Mac OS X på en andre plass (IE 5.2 for Mac er faktisk bedre enn IE 6 for PC, tru det eller ei…..samme gjelder for Word for Mac som har funksjonalitet som overgår Word for PC, ok nok om det).

  Selv bruker eg Phoenix (Mozilla/gecko basert) (se http://www.vbrad.com/pf.asp?p=articles/art_phoenix.htm).

  Se også ‘101 things that the Mozilla browser can do that IE cannot’ på http://www.xulplanet.com/ndeakin/arts/reasons.html

  Ellers kunne eg tenkt meg at noen la ut noen tips om kordan du forandrer på bloggen din. Hvis du finner ut noe lurt så legg det ut på bloggen din :-)

 4. i1277 Says:

  Takker for informasjonen, skal ta en titt. Nå er jeg en svoren og innarbeidet Opera-bruker, har blitt avhengig av funksjonaliteten. Dermed skal det nok litt til å få meg over på en annen browser med det første. Selv om det å være konservativ i denne verdenen egentlig er ganske tåpelig…

  Kanskje jeg kan legge ut noe greier om endringer av blogg-design. Men det virker som det går greit for de fleste.

 5. Anonymous Says:

  Et siste spørsmål før eg skal slutte å plage deg. Bruker du gratisversjonen av Opera med reklame, eller har du funnet det verdt å kjøpe en lisens ? Lurer bare på om folk synes det er verdt å kjøpe en nettlos, tja ikkje vet eg ??

 6. i1277 Says:

  På skolen har jeg reklameversjonen…