i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

A call to arms

Krigsområder er sørgelig neglisjert av reklamebransjen.

Hva om TV-folkene kunne ta med seg reklamebannere når de satte kurs mot krigsområder? Så kunne de henges opp pent litt rundt i bakgrunnen der bombene falt ned. Nille og Kiwi blir vel litt for marginale i denne sammenhengen, men for giganter som Coca Cola eller Microsoft ville dette sikkert vært midt i blinken (dog skal vi ikke se bort fra at mange her hjemme hadde blitt litt stolte over å se særnorske bannere kle irakiske broer, kraftverk kanskje sykehus, hva vet jeg, ikke at jeg tror de kommer til å sikte på sykehus, men det er jo lett for det…)

Følgende poster for eksempel, som kan brukes til to ting. For det første, på flyers som kan droppes i tusentall sammen med bombene over Irak (da gjerne med arabisk oversettelse på baksiden). I tillegg kan den brukes som sponsorplakat på tv før og etter innslag med såkalte “bomb-eye-view-shots”, du vet hva jeg mener.

Under krig og tragedie er det lett for at en blir sulten, kanskje kan denne brukes i en fristende markedsføringskampanje rettet mot sivilbefolkningen:

Bomber fører alltid med seg endel materielle ødeleggelser, sånt må man regne med, og etter at de verste angrepene er over er det sikkert mange som står tilbake med tomme hender og fint lite gods. Dette er en situasjon der de multinasjonale selskapene raskt kan tjene noen ekstra slanter:

Siden jeg først er i gang med å demonstrere mine gudegitte Paint Shop Pro-skills får vi ta med et par til.

Naomi Klein har kastet seg på Playmobølgen, vi kan her presentere hennes nye bok:

Med Fanta er det alltid så mye moro…

124 kommentarer til “A call to arms”

 1. deKrilo Says:

  Morsomme greier :) Bra med svart humor, når man finner det ironiske og morsomme i noe som i grunnen ikke er det så reflekterer det litt om selve saken.

  :en bosnisk vits fra krigen:

  I det Mujo og Suljo prøvde å finne ly fra granater og snikskyter-kuler, får Mujo kuttet av øret av en snikskyter som skjøt etter dem. Mens Suljo gjemmer seg bak en vegg ser han Mujo løpe tilbake på det samme stedet han ble truffet av snikskyteren. Han roper etter ham for at han skal gi faen i øret og berge livet sitt heller. På det svarer Mujo:
  “Det er ikke øret eg leter etter men en sigarett eg hadde bak øret”.

  respekt!