i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Tsju!

“Uttrykket “tsju!”, (kommando for å jage vekk små dyr), bruker jeg ofte. Men det står ikke listet i Bokmålsordboka, i motsetning til mindre velklingende uttrykk som husj. De som skriver ordbøker for det engelske språket er kanskje mer nøyaktige typer, shoo står selvfølgelig sirlig oppført. Arild, hvis blogg dessverre har ligget kald i månedsvis, kan fortelle at i Ørsta bruker de uttrykket “katt deg vekk”.

75 kommentarer til “Tsju!”

 1. Marve Says:

  Makan til sludder. I Ørsta bruker vi aldri utrykket “katt deg vekk”, men deromot “pell deg vekk” og “dra til helvete” blir ofte benytta. Noko du viste godt når du skreiv dette innlegget, då eg har sagt det til deg fleirfoldige gangar. Men du “bygutten” valgte altså å dikte opp snøvel fra bygda kun i den hensikt å få ei meir sexy side. Tsju til deg Isak, Tsju…

 2. i1277 Says:

  Hm, etter å ha referert aim-loggen ser det ut som du har ditt på det tørre land. Det var en annen ørsting som opprinnelig kom med utsagnet (Frode, som ubeleilig nok ikke har noen blogg å linke til), jeg spurte så degfor å få bekreftet dette fra en annen kilde. Det påfølgende svaret mistolket jeg som bekreftende. Der ser man hvordan denne elektroniske kommunikasjonen kan føre en ut på ville og i enkelte tilfeller såpeglatte veier.

  Det engelske “shoo!” er tatt i bruk som navn til et insektsmiddel, og sannelig har ikke noen laget et stoff kalt Katt deg vekk også. Løp og kjøp.

 3. marve Says:

  Du har kanskje fått med deg at bloggen min har skjerpa seg og at det no er blogg innlegg på rekke og rad (jaffal tre i måneden)