i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Blogger ved UiB

Jøye meg. Et søk førte meg tilfeldigvis til blog.uib.no, der alle studentene ved UiB relativt enkelt kan sette opp sin egen blogg. Foreløpig er det ikke så altfor mange som har benyttet seg av tilbudet. Ikke så rart kanskje, tjenesten er godt bortgjemt og “blogging” er nok et fremmedord for mange. Funksjonaliteten er ikke mye å skryte av sammelignet med f.eks Movable Type, men det er jo ikke til å kimse av at noen har tenkt på dette.

85 kommentarer til “Blogger ved UiB”

 1. Daniel Says:

  God kveld.

  Jeg aner ikke hvem du er, ei heller aner du hvem jeg er, men nå vet du iallfall at blogen din har gjester du ikke allerede har spilt fotball eller diskutert infovit med. Den ser så ren, pen og velskrevet ut at jeg ønsker at det var jeg som administrerte noe slikt.

  Uansett, jeg googlet på The Hidden Cameras og endte altså opp her. Så før jeg fortsetter der jeg slapp vil jeg få anbefale sangen “Dunes”, som de fremfører på en ny Rough Trade-samleplate, der nye Rough Trade-oppkomlinger gjør versjoner av gamle Rough Trade-helters sanger.

  Greit, ha en fortsatt fin helg!

 2. Kristin Says:

  Så fint at du har funnet dette da! Slik at jeg kan ta det med i oppgaven min, morsomt å se at bloggingen brer om seg :)

  Kristin :)

 3. i1277 Says:

  Takk! Har lest om den samlingen men visste ikke at Hidden Cameras var med. Har sjekket den ut nå, fine greier. Nye HC-utgivelser er alltid velkomne hos meg. Uavhengig av dette har jeg nettopp sjekket ut finfine the Bats, et band av samme New Zealandgenerasjonen som The Clean (som altså har originalen til Dunes).

  Hvordan man kan se at jeg fra tid til annen spiller fotball er jeg forresten ikke helt sikker på.

  Og Kristin, trodde du var ferdig med empirien? Vi får se om jeg klarer å tyne ut ennå litt mer interaktivitet av denne tannkremtuben av en blogg…

 4. Daniel Says:

  For et usedvanlig hyggelig tips. Jeg fryder meg hver gang jeg oppdager at andre også ser det finfine i The Bats, The Clean og beslektet kiwi-indie.

  Førstnevntes debutplate, Daddy’s Highway, er jo et strålende stykke kjellerstuepop. De senere greiene deres har jeg dog til gode å høre. Anbefalte sanger, fra toppen av hodet: “Treason”, “Sir Queen”, “Trouble In This Town” og “Smoking Her Wings” (riktignok fra oppfølgeren, The Law Of Things). En svakhet for lo-fi-estetikk hjelper nok på. Underlig coverdesign hadde albumene deres også, når jeg tenker etter. Hm.

 5. i1277 Says:

  Så litt etter platen ja, men tilgjengeligheten ser ikke ut til å være på topp. Rough Trade-samleren derimot, kan man få tak i for en billig penge.

 6. Kristin Says:

  Tar empirien noen gang slutt? Det virker i allefall ikke slik akkurat nå. Egentlig tror jeg hovedfagsoppgaven kunne vært et evighetsprosjekt, i allefall innen forskning som angår blogging. Det oppstår stadig nye tanker rundt fenomenet, nye studenter går i fellen og vil skrive om dem :) Ja, ja, en gang må jeg nok sette en strek… Men til da; fortsett å skvise tankremtuben!

 7. i1277 Says:

  test hest

 8. Maris blogg Says:

  blogs.uib.no

  Via i1277 så jeg at det gjennom universitetet i Bergen nå gikk an å opprette egne blogger. Man logger seg