i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Luring og pek

Alltid trivelig å kunne humre litt over lørdagsavisen på sengekanten. I BTs lørdagsbilag BTMagasinet uttrykker kulturredaktør Jan Nyberg indignasjon over Forbrukerombudets refs av naken hud i en reklamekampanje for Oslo City. Nyberg lurer på om vi er på vei mot amerikanske moraltilstander, og viser til en fersk rapport om ettervirkningene av Janet Jacksons brystblotting under Super Bowl i fjor:

Rapporten, som er gjengitt i den utmerkede avisen The Onion, forteller at millioner av amerikanske barn antas å være traumatisert etter “nesten-naken-tragedien” for et år siden.

The Onion, altså. “Utmerket avis”, han har tydeligvis god kjennskap til denne klassiske satiriske nettpublikasjonen? Neppe:

Flere av [barna] lider også av mareritt knyttet til en strålende sol, på grunn av Janet Jacksons gullring i brystvorten…()

Noen av barna skal ha sagt at de aldri kommer til å amme og at de vil foretrekke å gi sine barn næring intravenøst. Andre skal ha sagt at de hater sin egen mor, i redsel for at hun også en dag kommer til å blotte et bryst.

Alt dette uten å blunke. Her er hele kommentaren).
Artikkelen i The Onion er selvfølgelig ikke annet enn harselas med det amerikanske moralhysteriet – det samme hysteriet kulturredaktøren nok mener å få bekreftet gjennom denne “rapporten”.

Det er verken første eller siste gang journalister har latt seg lure av tullehistorier fra The Onion og andre nettsteder. Men før internettignorantene tar dette som en kilde til friskt vann på mølla, kan det nevnes at artikkelen bare er å finne i papirutgaven av BT. På nett har man som kjent muligheten til å la være å legge ut, eventuelt å redigere vekk i ettertid.

87 kommentarer til “Luring og pek”

  1. Marve Says:

    Haha – dette er på grensen. Journalisten blir vel pent nødt til å hevde at dette er ein like satirisk kommentar som “nyheitene” som står på trykk i The Onion, ein slags meta-satire der Nyberg ønsker å teste lesarane sine evne til å skilje mellom fakta og fiksjon.