i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Like innstillinger = likestilling?

De to betydningene av ordet make er neppe tilfeldige, for under pardannelsen viskes den enkeltes individualitet ut og man går sammen i en høyere enhet. Det later i hvert fall til å være programvareindustriens romantiske oppfatning.

De går tilsynelatende ut fra at partnere (og andre som deler samme maskin) ønsker å bruke de samme programmene med de samme innstillingene. Joda, Windows lar deg sette opp ulike brukerprofiler, men det er likevel et svare strev å kjøre programmer som Soulseek og Winamp med flere sett innstillinger. Å la ulike programmer håndtere samme filtype er heller ikke gjort i en håndvending.

Hvorfor skal man absolutt ha ulike innstillinger, spør leseren. Hvorfor kan ikke den ene klare seg med det den andre har valgt?. Det enkle svaret er at selv par består av individer med ulike preferanser. Hvor mange par som deler garderobe kjenner du egentlig?

Fisker vi fram våre mest radikale briller er det fristende å tilskrive tingenes tilstand til det faktum at menn dominerer på utviklersiden (i likhet med brukersiden). Menn som kanskje ikke engang kjenner til problemstillingen, for som oftest er det nok kvinnen i huset som lar seg “kue” til å bruke partnerens innstillinger- og ikke omvendt.

147 kommentarer til “Like innstillinger = likestilling?”

  1. Håkon Says:

    Jeg kjenner flere par som deler garderobe, men jeg tror de setter grensen ved undertøy (uten at det noen gang har fallt meg inn å spørre). Med andre ord, softwear og software er nok høyst personlige greier.

    Dersom husstanden har kun en eneste datamaskin er mitt eneste råd å bruke Linux, eller å installere flere operativsystemer.