i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Testing, testing

Så er man i gang med å teste sin nye blogg. Som egentlig er den samme gamle på et nytt system. Farvel til Trott-familien og Movable Type, fra nå av benyttes den tidsriktig frekke WordPress-plattformen. Takk til Rune B. på InterMedia som har driftet den forrige bloggen i et par år, og som har satt opp den nye. Første møte med WordPress er positivt, mye er gjort enklere og mulighetene ser ut til å være flere enn i gamle MT. Gitt at man har de rette tilgangene, som jeg foreløpig ikke har, og det er grunnen til at WordPress sitt ikke altfor egenartede standard-templat foreløpig lusker i kulissene. Grensesnittet for administreringen er nok litt mindre intuitivt enn WordPress selv liker å tro, og det er for mye bruk av en litt slitsom Serif-font. Til gjengjeld er det deilig å slippe den evinnelige “rebuildingen” man måtte gjennom for hver minste endring hos MT.

Importeringen av gamle poster later til å ha gått greit, selv om innleggene er ribbet for kategorier og den siste posten (omhandlende bruk av pseudonymer på nett) later til å ha forduftet. Havet gir og havet tar, og kategorier er jo uansett bare avleggs…

Det gamle arkivet ligger der fremdeles til skrekk, advarsel og kanskje en ørliten trøst for mengden av Googlere som daglig ramler innom med sine håpløse søk. MT-installasjonen var dessverre såpass råtten at vi ikke rakk å varsle om domeneskifte, redirigere URL’er og fjerne kommentarbokser fra de gamle innleggene før det hele brøt fullstendig sammen. Samvittigheten gnager, men jeg skal forsøke å bøte på denne semantisk ukorrekte oppførselen ved å prøve å endre URL-strukturen til noe mer brukervennlig. Kanskje bør man skaffe seg et permanent domene så vi slipper enda et bytte når man etterhvert kastes ut av UiB.

Comments are closed.