i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Amsterdam stranded

Studiene har ligget på is et års tid, men nå er det på tide å gjøre et siste forsøk på å sette en stopper for denne ikke alt for vellykkede akademiske karrieren. Studiene mine har innrømmelsesvis skiftet fokus fra tid til annen, og i dag tar de en ny og forhåpentligvis uturbulent retning i det jeg setter kursen mot Amsterdam, der jeg skal delta ved Mob-tagging DisCourse, en workshop som omhandler temaet sosial tagging. Et fenomen så spennende at det er vanskelig å la være å skrive om det. Hvordan en oppgave i dette landskapet skal la seg gjøre rent konkret er jeg fremdeles usikker på. Men både del.icio.us og Flickr har fritt tilgjengelige API, hvilket betyr at det finnes skog av verktøy til å analysere deres data med, samt mulighet for å lage sine egne dersom man kan utvikle. Det går også an å eksperimentere med å lage en egen folksonomi.

Akkurat hva som skal skje og hva jeg eventuelt vil få ut av arrangementet i Amsterdam er uvisst, men dersom det kan være med å gi meg idéer og få meg igang med oppgaven er den skyhøye påmeldingsavgiften en lav pris å betale.

105 kommentarer til “Amsterdam stranded”

  1. i1277 - et nummer i rekken Says:

    […] man altså tilbake fra en relativt fornøyelig tur til Nederland, der jeg har deltatt ved en workshop som omhandlet tagging. Hva synes jeg om byen? Fikk jeg det ønskede faglige utbyttet? Er […]