i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Bloggere ved infomedia, annen akt

Innsankingen av Infomedia-blogger har vist seg å være relativt vellykket. Folk har begynt å kommentere hverandres blogger, ganske mange lenker til oss, til og med en smule omtale har det vanket. Statcounteren min avslører treff fra både Bloglines og Planet, og jeg regner med at dette er tilfelle også for de andre bloggene.

Det eksperimentelle faux-wiki-elementet er riktignok ingen suksess – meg bekjent er det bare én annen to andre enn meg som har redigert listen. Akkurat det er ikke noen stor overraskelse. Nettbrukere flest er nå engang sjenerte i slike henseender.

Men det vil nok hjelpe å forbedre infrastrukturen. Greit nok, man kan lese i Planet og redigere/lese i Bloglines, men det mangler et sted som forklarer hensikten med det hele, et sted med informasjon om hvordan man bruker tjenestene. Ikke minst vil jeg at de som ønske å fjernes fra listene skal kunne gjøre dette uten for store problemer.

En annen ting som bør forbedres er forbindelsen mellom Bloglines og Planet, det er tungvint og gammeldags å operere med to ulike datasett. Automatisk synkronisering mellom Bloglines og Planet lar seg snodig nok ikke gjøre i dag – siden begge systemene opererer med en offentlig tilgjengelig OPML-fil, burde det egentlig vært en smal sak. Det gjelder bare at utviklerne ommøblerer litt på rørene.

Og akkurat det kan skje raskere enn jeg hadde håpet på. Via Raymond Kristiansen ble jeg oppmerksom på at at det i bloggosfærens øvre luftlag snakkes ivrig om “Reading Lists for RSS, an enormously simple but powerful idea” – i grunnen det samme som vi har holdt på med. Dermed går det neppe lang tid før f.eks Bloglines løser problemet ved å gjøre det mulig å abonnere direkte på OPML.

1,608 kommentarer til “Bloggere ved infomedia, annen akt”

  1. Eiriks blog » Blog Archive » Infomedia lenke Says:

    […] enke denne stømmen av infomedia tanker. Det blir sakt at andre også gjør det. Tenker nå at teksten lett kan misforstås, det er jo i […]