i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Og mens vi snakker om Akersgate-bloggene…

Morsomt er det forsåvidt også å observere at Dagbladet jobber med bloggene sine, og de er i full gang med å teste systemet på blogging.no. Jeg må jo innrømme at jeg syns det er litt artig at de tester for “åpne dører”, og også at vi ser at de har kastet seg over noen av våre greier (tagging/stikkord, min anm).

Det er en av utviklerne av VG sitt bloggsystem som her morer seg på Dagbladets bekostning rett før sistnevnte lanserte sitt nye bloggsystem. Det er lov å kose seg – vi andre kan jo humre overbærende over at VG ser ut til å tro at tagging er deres greier….

Begge tabloidene har altså, tidsriktig nok, satset på stikkord/tagger* for å organisere innholdet i bloggene sine. At deres respektive “tagmaps” (Dagbladets 100 og VG 50 mest brukte stikkord) er såpass forskjellige kan vel tilskrives det at Dagblad-bloggene er “redaksjonelle”, mens mange av VG sine er skrevet av lesere – det gjenstår å se hvordan dette endrer seg når også Dagbladet åpner bloggetjeneste om et par uker.

* Dette er ikke tagger i folksonomy-betydningen av ordet, men mer om det relativt snarlig.

134 kommentarer til “Og mens vi snakker om Akersgate-bloggene…”

 1. Hilde Says:

  Bedre sent enn aldri, men jeg må jo få påpeke at det selvfølgelig ikke er slik at vi tror vi fant opp taggingen. Slett ikke. Selvfølgelig var vi inspirert av Flickr, Technorati, del.icio.us og alle de andre tjenestene der ute som har gjort dette fenomenet så populært.

  Men – jeg våger fortsatt å påstå at det er/var ganske nytt å droppe kategorier helt og kun satse på stikkord (noe jeg forsåvidt ikke er sikker på var et soleklart sjakktrekk) på en slik bloggtjeneste. Blogger.com har det vel ikke, ikke Livejournal.. og Dagbladet (som utviklet sin blogg-tjeneste for åpne dører) hadde det definitivt ikke – før de så vårt system. Så det jeg skrev var nok først og fremst ment som en geip til lillebror nedi gata, som selvfølgelig var klar over at vi humrer litt over hvordan de hele tiden er to skritt bak.

  Men nok ro, ro…

  Fin blogg du har, og gode innspill – både om VG-bloggen og annet!

 2. i1277 Says:

  Tusen takk skal du ha for det!

  Det er (for en som skriver om sosial tagging) interessant å se eksempler på norske systemer som benytter stikkord som organisasjonsmetode. Ellers er måten lenker finner fram til slutt stadig en av utallige fascinerende sider ved nettet…