i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Gamle innlegg om igjen

Inspirert av Hjortemanden som byr på gamle klassikere til glede for nye lesere, børstet jeg støv av mine egne arkiver. Og langt der inne fant jeg sannelig den første mer eller mindre meningsfulle posten som ble publisert her (de aller første består kun av enstavelsesord). Det er snart tre år siden vi ble bedt om å blogge i forbindelse med et kurs i pedagogiske informasjonssystemer, og dette var altså starten på det hele:

Hmm. Lure. Hvorfor er det ikke en login-knapp lett tigjengelig på min egen blogg? Hvor er linkene til de andre studentene? Og vil vi få en liten liste over de siste oppdateringer i andres blogger? Legger du merke til hvordan jeg allerede i mitt tredje innlegg bruker begrepet “blogg” på en selvfølgelig og verdensvant måte?

Det er altså de evige spørsmål som plager meg denne lørdagsmorgenen. Selv ikke når det er helg klarer dette sinn jeg er så uløselig lenket til å ta hvile fra sine intellektuelle krumspring. (Dette til orientering for eventuelle sensorer som måtte være innom).

Just nu banker en fyr på mitt vindu og vil ha meg med ut for å spille fotball. Det skal bli kjekt, du. Det er 6 grader, det regner, og vind er det visst også. Som de sier, det finnes ikke bra vær, bare bra klær. Tviler på at mine gamle gymfiller faller under sistnevnte kategori.

Noen betraktninger etter dette tårevåte tilbakeblikket:

  • Den famlende tonen etterlater lite til fantasien når det gjelder de manglende kunnskaper om blogging
  • Men jeg klarte i det minste å stave “blogg” riktig, mer enn hva førstegangsbloggere flest kan skryte av
  • Hypersensitiviteten i forhold til grensesnitt var der, dengang som nå
  • Interessen for nettverksbygging studentene imellom likeså
  • Jeg var åpenbart sprekere den gangen
  • Og hadde bedre humor
  • Gymklærne det refereres til brant for øvrig opp, etter at naboene ovenpå viste uforsiktig omgang med tobakk over mitt faste tørkested

Det meste var nok bedre før. Men om verden ikke har gått så mye framover ellers, så har vi i det minste fått oppdaterte lister over blogger siden sist.

Comments are closed.