i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Infomedia i bilder

De siste ukene har flerfoldige bilder dukket opp langs infomedia-korridorene. I tradisjonell non-transparent ånd foreligger det ingen offisiell forklaring på fenomenet, men ryktene skal ha det til at instituttet har gitt kunststudenter kunstnerne Ellen Røed og Patrik Entian i oppdrag å dekorere veggene. Med bilder som skal reflektere den faglige aktiviteten her oppe.

Informasjonsdesign er nok ikke instituttets sterke side, og motivet vi ser litt av over tror jeg dessverre det er få andre enn meg som drar kjensel på. Det er et alternativt ruteskjema for toglinjen mellom Paris og Lyon, laget i 1885 av Étienne-Jules Marey.

Selv om vi har rikelig tilgang på EDB, hender det også at det leses papirbøker. Dette bildet er fag og kunst i skjønn, litterær forening. Motivet er hentet fra en av medialesesalene. Speaking of which…

Lesesalsplasser – et av få temaer som virkelig er egnet til å få opp engasjementet blant studentene våre. Det er unektelig morsomt å se en såpass sentral (host) del av tilværelsen gjengitt på lerret.

For lesesalsplass har jeg mirakuløst nok fremdeles – “salen” kan skimtes til høyre i bildet. Kunsterne har nok vært inne på noe her, salene bak denne veggen har sett mye poker- og BF-avhengighet. Uansett noe en gammel Pac-Man-spiller setter pris på.

The medium is the messenger. Kristin Johnson, leverandør av karakteristisk hår og stemmeprakt til det norske folk gjennom en halv mannsalder. Visste du forresten at hun er datteren til onkel Lauritz?

Selv ikke i kunsten spares vi for Firefox-hypen.

Det er uvisst hva dette kartet skal symbolisere (eller forresten: se her), Marve Valdemar benytter uansett anledningen til å la en stolt finger peke ut hjembygda.

Comments are closed.