i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Den store linkeposten

En liten kikk på min egen blogg avslører at det hele er bloggpolitisk ukorrekt. The first rule of blogs er å slenge om seg med linker. I tillegg ser jeg at andre bloggere (Fredrik) sender ut sosialt og politisk bevisste poster, mens jeg lirer av meg undring over firmaer som har “1” i navnet eller hvorfor møll kommer ut på nattetid når de vitterlig påstås å være tiltrukket av lyset (skulle du forresten ha opplysninger om dette, ta kontakt snarest).

Bøter derfor på skaden med komme med en gjeng linker, på en gang, helt uten sammenheng forøvrig. Så er jeg ferdig med det for en stund. Noam Chomsky taler til World Social Forum i Brasil om amerikanske myndigheters ønske om verdensherredømme. En fyr ved navn John Snyder driver et lite kjent (vil jeg tro) plateselskap i jazzsjangeren, sammen med sin sønn Ben har han tatt seg tid til å skrive en hel liten bibel om fildeling, der det forklares hvorfor det er plateselskapene som er de virkelige musikkpiratene. Noe av innholdet er nok litt naivt, men artikkelen byr på endel viktige poeng( det er forøvrig mye lesverdig å finne på Salon som hoster saken). Clay Shirky, en slags guru på sosiale og økonomiske følger av internettteknologi ble for et par år siden intervjuet av Slashdot om p2p og nettets framtid. Samme mann skriver i en helt fersk artikkel om weblogs; hvorfor det nødvendigvis må være noen få som har langt flere lesere enn de andre og hvorfor det hele ikke er så demokratisk som mange liker å tro. I’ll leave it as an excercise for the reader to find eventuelle motsigelser i Shirkys syn per 2001 og i dag. Siden vi er full link-bonanza-modus i dag tar vi med et par til: Denne familien er knyttet så tett opp til internett at du kan se når toalettet deres sist ble trukket ned, hvilken sang de spiller på stereoen akkurat nå eller hvor mange teposer av Pickwick Earl Grey de har drukket de siste årene (de scanner alt de kaster med en strekkodeleser og legger det inn i en database). Det later til at ikke utgangsdøren har vært i bruk siden 17. januar. Og de sier at jeg burde komme meg ut mer? Dersom ikke dette er skremmende nok kan du jo ta en titt på en gjeng gale vitenskapsmenn , transhumanister som de kaller seg, hvis høyeste ønske er å koble oss på internett- bokstavlig talt. Noen beslektede folk står bak the Simulation Argument. Akkurat da vi kunne lene oss tilbake i sofaen i rimelig visshet om at ingen “der oppe” følger med på oss ønsker disse å gjenopplive vår paranoia ved å argumentere for at vi alle er del i en emorm datastyrt simulering. Typer.

64 kommentarer til “Den store linkeposten”

  1. Laila Says:

    Speaking of links, hadde du noe problemer med å få linkene dine til å virke? Hos meg settes det inn submission.intermedia.uib.no/laila før det jeg har skrevet i href-attributtet til a-tagen. Gjorde det det hos deg?

  2. i1277 Says:

    Det skjer dersom du ikke inkluderer “http://” i urlen, da vil Movable Type tro at det er en lokal link og fylle ut resten av adressen automatisk.

  3. Jill Says:

    Yay! Heia linker!