i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Godt jobbet, MEVI171-student

Se, det var jo ikke så vanskelig. Dere har vunnet synet av denne fristende matretten:

nam

Grunnen til at dere fant akkurat dette innlegget er at ordet gamingassistent bare forekommer én gang på weben, altså her. Ordet er et eksempel på en spesiell egenskap ved språket vårt, vi har det med å sette ulike ord sammen til ett (bare for å dele dem opp igjen, men det er en annen historie.) Søkemotorene er glad i blogger siden de har såpass strukturert kode. Dermed er det ganske enkelt å havne høyt i i trefflistene på mer eller mindre spesialiserte søketermer – en slags lang hale i bloggeverdenen altså (blant bloggere er det standard å more seg med søketermene folk har brukt for å komme til sidene sine).

Dette medfører også store mengder av “nye” og “ubrukte” ord i avisene hver dag. Norsk Aviskorpus samler på rubb og rake av som skrives i norske aviser, og “nyordene” (inkludert en masse feilskrivinger, webadresser osv.) fra det siste døgnet er samlet på en egen side. Neste oppgave består i å velge ut tre ord derfra og legge de ut på bloggene deres som lenker i unummerert listeform, altså sånn som dette:

Når dette er gjort, skal dere gå på Technorati for å finne dagens mest populære søkeord. Dette søkeordet benytter dere til å åpne den passordbekyttede posten på MEVI171-bloggen (dersom dagens mest populære søk består av flere ord, skal dere bruke det første av dem).

Comments are closed.