i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Informasjons…vitenskap?

I helgen har jeg vært i familieselskap. Like sikkert som at det vanker kake, er at jeg får spørsmål om utdanningen min. Informasjonsvitenskap, hva er nå det for noe humbug?

Stønn. Noe med databaser sier jeg. Noe med informasjonsflyt og effektive systemer. I det jeg håper jeg har reddet meg unna ytterligere spørsmål med min improviserte og usammenhengende forklaring kommer det selvfølgelige: Hva slags jobber kan jeg få? Sannheten er jo at jeg ikke kan få noen (nedgangstider osv.) men det svaret duger ikke i denne sammenhengen. På nytt må jeg improvisere et eller annet. Og nå er ikke problemet bare at det er vanskelig å forklare, men også at jeg ikke vet så mye om dette. Selv etter å ha gått her i tre år. Svarene mine er på ingen måte egnet til å imponere tanter og onkler.

Men nå viser det seg at redningen er snublende nær. I mangel på akutt forestående arbeidsoppgaver av den konkrete typen surfet jeg nettopp innom ifi’s hjemmesider (ledigang er roten til mye bra). Og der står det jo, nederst på siden:

“Som ferdigutdannet informasjonsviter arbeider du gjerne som konsulent i IT-bransjen eller med utvikling og drift i IT-avdelingene i private og offentlige virksomheter. Arbeidsoppgavene dine er f eks utvikling og evaluering av nye informasjonssystemer, opplæring og brukerstøtte, vedlikehold av eksisterende systemer, samt planlegging og oppfølging av hvordan en virksomhet best kan utnytte IKT. En del informasjonsvitere etablerer også egne virksomheter, mens andre arbeider med forskning og undervisning i universitets- og høgskolesektoren.”

Neste måned vanker et nytt familieselskap. Innen den tid skal jeg ha pugget og memorert denne “brosjyreforklaringen”. Er det ikke fint å kunne sette seg slike konkrete mål. Så kan jeg bare håpe at de ikke spør meg om oppgaven min…

46 kommentarer til “Informasjons…vitenskap?”

 1. Marve Says:

  IFI si heimeside kjem ikkje opp, kanskje alle der har fått fyken……

 2. i1277 Says:

  Det skyldtes nok litt slurv under laging av linken, det er sårbart for slike feil dette tungvinte linkelagingssystemet.

 3. henning Says:

  Hvordan går det med oppgaven din?

 4. Maris blogg Says:

  Velkjent problem

  i1277 skriver om et velkent problem. Hvorfor kan ikke alle slutte å blande seg i andres utdannelse og karriere. Det