i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

New Order

Inspirert av Umberto Ecos Kunsten å skrive akademisk oppgave bestemte jeg meg for å organisere notatene mine på en mer systematisk måte. Ved hjelp av vanlige mapper og enkle tekstfiler går det greit å få noenlunde orden, men Explorer har sine klare begrensinger innen “innholds/kunnskapsforvaltning”. Hva hvis man ønsker andre måter å organisere på enn det tradisjonelle hierarkiet? Hva hvis man vil organisere visuelt? Hva om man vil linke ulike filer eller deler av innholdet i de? (Kommende Longhorn vil forresten rette på noen av Explorers begrensninger med et mer moderne objektorientert system).

Tinderbox er vel det mest kjente systemet for å organisere notater og referanser, men det viste seg å kun være tilgjengelig for Mac. Jeg bestemte meg derfor for å teste ut IdeaGraph, som Jon Hoem skrev om for en stund siden. Programmet er Java-basert, noe jeg kan styre min begeistring for. Sånne programmer har nemlig en tendens til å ha en “look and feel” som fremkaller minner fra tidlige, prøvende møter med datamaskiner, dengang de kalte det edb. Responstiden er treg, og brukervennligheten bærer mer preg av kald skulder enn varmt håndtrykk.

Nei, jeg kaster heller et blikk på det sparsommelige oppbudet av filer i hovedfagsmappen min, og innser at jeg nok skal klare meg med gammeldags Explorer-organisering en stund til.

Comments are closed.