i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Arkitekturatlas

Det må innrømmes at jeg er ikke jeg den som handler mest på nett, men ett og annet innkjøp blir det. Det er noe eget ved denne formen for handel- det å ikke ha helt kontroll på når bestilte varer ankommer gir en “postkassespenning” man ellers bare opplever dersom man skulle få et anfall av optimisme i forbindelse med jobbsøknader.

Siste godbit i posten er et verk av dimensjoner: The Phaidon Atlas of Contemporary World Architecture er med sine ni kilo såpass omfangsrik at akustikken i rommet endres og diverse trådløsforbindelser får problemer når man åpner den. Litt uhåndterlig er boken altså, men får man først til en ok stilling vanker det belønning i form av tusenvis av gode bilder av flotte prosjekter som The Falkirk Wheel i Skottland eller The Great Court i London. Alle presenterte bygg er fra 1998 eller senere og i det store (og eurosentriske) utvalget er det nok av visuelt bruspulver også for de av oss som synes det meste som har blitt bygget de siste 50 årene har vært enten stygt eller middelmådig.

Comments are closed.