i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

En ny dag truer

vekkerklokkeover.gif

Møt min klokkeradio (de fancy strekene og beskrivelsene skyldes at den var tema for en innlevering en gang i tiden).

Tingen med klokkeradioer av denne typen er at de har en grunnleggende feil i grensesnittet for instilling av klokke og alarm: Skal man stille varslingen ti minutter tilbake, er man nødt til å trykke 50 ganger på en liten gjenstridig knapp mens man niholder på en annen og tilsvarende gjenstridig knapp. Skulle man i et øyeblikks uaktsomhet miste grepet om denne andre knappen stilles plutselig timer i stedet for minutter, og man er nødt til å trykke “døgnet rundt” for å komme ajour. Som regel er man uheldig og trykker en gang for mye, så man må begynne på nytt. I og for seg et trivelig aftenrituale kanskje, men når man stuptrøtt går i bingen er ofte tankegangen at man tar til takke med det den er innstilt på fra før framfor å begynne å knote med kontrollene. Eventuelt tyr man til den klassiske vekkerklokkehacken, å stille klokken tilsvarende feil som alarmen er innstilt så den ringer til riktig tid likevel.

OK, det var kanskje ikke den mest skjellsettende “maskinane tek over”-historien du har hørt. Likefullt et eksempel på hvordan teknologi som i utgangspunktet er laget for å støtte oss i å kontrollere våre liv iblant virker begrensende på denne kontrollen. Hvem vet hva slags onde tiders forestående henrulling dette obsternasige lille apparatet varsler om.

Løsningen hadde vært? Et scrollehjul såklart, som ville latt meg skru tiden frem og tilbake med en enkelhet egnet til å gjøre enhver spektralstein forlegen. Dette er så selvfølgelig at det helt sikkert eksisterer et pletora av slike klokkeradioer, men jeg har aldri kommet over noen (innrømmelsvis har jeg ikke lett så intenst). Enn så lenge kan jeg benytte dette som tidenes dårligste unskyldning for ikke å ha kommet lengre med oppgaveskrivingen.

11 kommentarer til “En ny dag truer”

 1. Marve Says:

  Ser ut som vi har nesten lik klokke. Kjenner til alle desse problemstillingane du tek opp, og vil gjerne legge til eit par til.

  Mi Clas Ohlsen klokke reagerer f.eks voldsomt på mobiltelefonar i bruk og avgir stor støymengde i sekunda før telefonen ringer og medan samtalen utspelar seg. Dette er så enormt plagsomt at rommet må bli evakuert under ein samtale på fonen. Befinn du deg tolv meter frå mi klokke vil denne gi frå seg avskyelege frekvenslydar.

  Plagsomt er det og at snooze-knappen (denne herlige oppfinninga for sløve morgenar) befinn seg midt på klokka bakt inn mellom knapper som sleep og time. Når man er morgentrøtt orker man nødig finlese teksten under knappane men slenger heller hånda i desperasjon mot næraste knapp. Dette har mangfoldige ganger medført feiltrykk (f.eks bommer vi på snooze og trykker sleep), noko som då fører til at alarmen automatisk deaktiverast og alle dagens planer går i grus.

  Grunnen til at eg kjøpte denne klokka var at alarmlyset på mitt gamle digitale ur hadde ein tendens til å forsvinne. Dette var i og for seg ikkje noko problem, då alarmen likevel ringte som den skulle. Akkurat som steikeovnen, jaja, så mangler vi kanskje lys i ovnen men maten den blir godt steikt for det.

  Men sterk lysalarm-paranoia nær ein stressande eksamenssituasjon fikk meg likevel til å kjøpe dette fancy makkverket av ei klokke som eg no slit med. Nå vurderer eg jammen gå tilbake til mi gamle loslitte klokka som mangler lys men med stor snooze-knapp godt adskilt frå både sleep og time. Og som kan holde kjeft når telefonen ringer.

 2. Kristin Says:

  Fint bilde!

 3. Sindre Says:

  Klokkeradioen min he den funksjonen at om eg trykk både “Alarm” “Hour” og “Minute” samstundes vert alarmen sett til 0:00. Kanskje din også kan det? Trur dette er ein vanleg, men kanskje litt “hemmeleg” funksjon på fleire modellar. Dette har monge gongar spart meg for ein del trykking, men eit scrollehjul hadde nok vore endå betre

 4. golden goose Says:

  I am only writing to make you be aware of of the outstanding encounter my girl obtained checking your blog. She learned plenty of pieces, which include how it is like to possess an incredible helping spirit to have folks without problems thoroughly grasp various problematic subject areas. You undoubtedly did more than people’s expected results. Thanks for rendering those practical, trustworthy, edifying not to mention fun thoughts on the topic to Mary.

 5. balenciaga shoes Says:

  I am writing to make you understand of the superb discovery my wife’s daughter gained reading your webblog. She even learned numerous issues, with the inclusion of how it is like to have a great teaching character to let many more easily learn about certain tricky issues. You truly exceeded readers’ expectations. Thank you for offering the powerful, trustworthy, explanatory as well as fun thoughts on your topic to Evelyn.

 6. kd 12 Says:

  I as well as my guys were actually viewing the great things from the website and so then developed a horrible feeling I never thanked the blog owner for those tips. Those young boys ended up warmed to read all of them and have truly been loving them. We appreciate you really being well helpful as well as for pick out such marvelous subject areas most people are really wanting to be informed on. My sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 7. moncler outlet Says:

  I simply needed to thank you so much once again. I am not sure what I would’ve gone through in the absence of the tricks revealed by you on that field. This was a very horrifying issue for me personally, but taking a look at the very well-written style you processed the issue forced me to leap for happiness. I am happier for this help and in addition hope you know what an amazing job you were getting into teaching other individuals thru your websites. I am certain you have never come across any of us.

 8. lebron 15 Says:

  My wife and i felt really relieved Albert managed to round up his investigation via the ideas he received while using the site. It is now and again perplexing just to be offering procedures other people have been making money from. And we already know we now have the website owner to give thanks to for this. The entire illustrations you’ve made, the straightforward website menu, the relationships you will help instill – it’s everything excellent, and it is aiding our son in addition to our family consider that this content is entertaining, which is rather essential. Thanks for all!

 9. vapormax Says:

  I really wanted to write a note to be able to appreciate you for all the pleasant information you are placing at this website. My particularly long internet research has at the end of the day been compensated with beneficial suggestions to share with my neighbours. I ‘d tell you that many of us visitors actually are really lucky to dwell in a fabulous site with so many perfect people with interesting strategies. I feel somewhat grateful to have used your web page and look forward to some more fabulous minutes reading here. Thanks once more for all the details.

 10. supreme new york Says:

  I precisely had to appreciate you once more. I do not know the things I could possibly have gone through in the absence of these techniques documented by you over that theme. It actually was a challenging problem in my view, nevertheless being able to see the professional fashion you solved it made me to cry for delight. I’m just happy for the support and even trust you are aware of a great job that you’re getting into training many people through the use of a blog. I know that you have never encountered all of us.

 11. birkin bag Says:

  I’m just commenting to let you know of the awesome experience my friend’s girl encountered viewing your site. She realized several details, with the inclusion of what it’s like to possess a marvelous teaching heart to get other folks with ease know chosen complex matters. You really did more than readers’ desires. I appreciate you for rendering those powerful, trustworthy, revealing and as well as easy guidance on that topic to Jane.

Kommenter innlegget

Mailadresser forblir en hemmelighet. Forsyn deg gjerne av grunnleggende HTML. Det du skriver forhåndsvises under kommentarboksen.