i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Nettsamfunn på sparket

Dagbladet åpner bloggtjenesten Blogging.no, og Snusblogg vinner kappløpet om å legge ut den første posten. Siden Dagbladet ønsker å skape blest om sin nye tjeneste linker de til innlegget fra forsiden. I tråd med policyen om å alltid illustrere sakene sine, legger de ved et bilde av en snusboks – et kunstgrep som skal vise seg å trigge hele hockeylandslaget og halve resten av Norge. Horder av snusentusiaster invaderer postens kommentarfelt, den ene tjokkaleppen mer ivrig enn den andre etter å fortelle om sin lidenskap. Eller snakke ut om sine snusproblemer. På kort tid oppstår det et slags ad-hoc-samfunn for snusere, og til slutt har posten 350 kommentarer av typen:

Noen som har noen knakandes gode tips for å hjelpe en fattig student med snusslutten?

Nå er det vel egentlig ikke om å gjøre å ha snusen lengst inne i munnen

Det kjedelige med aa kjoepe all snus paa taxfree er at de siste to boksene alltid er litt toerre

Kutt ei potetskive å lægg i snusboksen vist den bynn å bli tørr

Ikke enig at snus i plastboks er bedre. For det første blir ikke lukten like fersk som i papp

At bloggen ikke handler om snus, men om snusfornuft (posten nevner ingenting om snus) er det ingen som legger merke til eller bryr seg om.

Det er i sannhet et vidunderlig internett vi har.

(Dagbladbloggenes kommentarsystem er for øvrig veldig kronglete, velg “vis alle”, “eldste først” og evt. “trådet” for lettere å få oversikt over kommentarene).

132 kommentarer til “Nettsamfunn på sparket”

  1. Hjorthen Says:

    Helt vidunderlig, og det samme skjer vel i grunnen mer eller mindre med alle bloggposter som blir skkjøvet frem på forsiden. Bare det at da blir det som regel alltid til en debatt om muslimer og innvandring…

  2. i1277 Says:

    Ja, snodig hvordan en liten forsidelink kan åpne helvetes sluser til en bloggpost som ville ha blitt ignorert fullstendig dersom den hadde ligget de vanlige to-tre klikkene unna forsiden.

    Og i denne diskusjonen var det befriende lite muslimdebatt, det skal den ha. Dog var heller ikke den fri for rasistisk hets, jeg måtte faktisk benytte “varsle”-funksjonen på et innlegg som jeg nå ser har blitt fjernet.