i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Dagens vits

Statens lånekasse har en ordning med at lånetaker kan få rentefritak dersom vedkommende kan dokumentere å ha vært arbeidssøkende og lavtlønnet i perioden rentene har løpt. På en og samme tid. Dette var nytt for meg dengang jeg fant det ut (dessverre litt for sent), og det er nytt for alle jeg forteller det til (dessverre også ofte litt for sent).

BT har i dag en sak om det at mange ferdigutdannede går glipp av dette rentefritaket ettersom de ikke kjenner til Lånekassens finurlige ordning. Men i følge Wenche Merli, informasjonssjef i Lånekassen, er det slett ikke mangel på informasjon fra deres side som er årsaken. (Medstudenter, hold dere fast:)

Nei, tvert imot får vi for det meste positive tilbakemeldinger på våre brukerundersøkelser. Jeg har ikke den oppfatningen at studenter syntes det er vanskeligheter å orientere seg om sine rettigheter

Hva Merli tror den egentlige årsaken til at studentene ikke benytter seg av rentefritaksordningen er, sies det ikke noe om. Altruisme, kanskje? Forresten tror jeg det ville vært enklere, i hvert fall bittelitt enklere, å “orientere seg om sine rettigheter”, dersom Lånekassen av og til hadde svart når man ringer dem. Eller i det minste gått til innkjøp av et skikkelig køsystem, så man slipper å møtes med deres faste mantra: “Alle våre linjer er opptatt. Ring igjen senere”.

1,463 kommentarer til “Dagens vits”

 1. Cruella DeVille Says:

  Det er ikke uten grunn jeg refererer til de som “Satans Lånekasse”

 2. Linn Says:

  Behjelpelig informasjonsformidling ja – det er jo en u-ting når det gjelder statlige bedrifter, spesielt om de taper penger på det.
  Med slike uttalelser skulle jeg ønske det var en link som henviste til spørreundersøkelsens resultater. Når ble denne tatt og av hvem?
  Uff – så jeg gruer meg til dette styret her. Death by bureaucracy!

 3. Bingo fra Kongo Says:

  Satans lånekasse har vel gjort undersøkelsen omtrent på samme måte som de har formidlet informasjonen om rentefritaket. Og det er vel i grunnen ikke så inn i helvete rart at det som faktisk klarer å finne informasjonen om rentefritaket også er fornøyd med den informasjonen de får.

  Flaks at man ikke trenger å tenke en tanke som har sammenheng med den forrige når man jobber i en offentlig setting.