i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Quiz

Alle som leser blogger og andre diskusjonsfora på nettet kan se at deltakerne – formodentlig for en stor del voksne – rølper i vei på en måte de aldri ville gjort under fullt navn eller ansikt til ansikt. Vi har langt igjen før sivilisasjonen har nådd internett. . . .

Mon tro hvem står bak dette utsagnet? Er det…

 • a) En gryende tenårings snusfornuftige bidrag til “Si ;D” i Aftenposten
 • b) En eldre herre som ikke liker barn fordi de kan finne på å ringe på og stikke av
 • c) Bergens Tidende på lederplass

Med fare for å røpe for mye: Vi har nok et stykke igjen før de gamle mediene forstår noe særlig av nettet.

3,191 kommentarer til “Quiz”

 1. laserlasse Says:

  Tja..

  Vedkommende som skrev det har jo strengt tatt et poeng. Dagbladet hadde nettopp en sak angående ‘Forfatterforeningen og serieforfattere’ der “Medlem nummer 236” kommenterte. Kommentaren var velskrevet og innholdsrik, men inneholdt blant annet et direkte referat fra en telefonsamtale med en av dagbladets journalister, som ikke stilte journalisten og dagbladet i et udelt positivt lys.

  Sannsynligvis var innlegget ‘sant’, telefonsamtalen ekte og innleggets opphavsmann medlem i forfatterforeningen. Men det kan vi ikke vite. Det kan like gjerne ha vært meg som skrev innlegget, diktet opp en samtale og signerte med “Medlem 236”.

  Betyr det egentlig noe særlig? Spiller det egentlig noen rolle? Det kan vel diskuteres.

  Jeg mener uansett at når folk har noe å si, spesielt om andre folk, så får man stå frem med sine meninger. Eller holde kjeft. Meningsfylt innhold drukner i gjødsel, hat, flammer, trolling, spamming og generell regurgitert urin.

  Nå snakker jeg naturligvis om den type kommentarer og diskusjoner som foregår på offentlige forum av typen ‘Kommenter dagbladet artikler’, skrevet i et relativt fritt samfunn likt det vi lever i. Selvfølgelig.

  Poenget er at ‘vi’ har et stykke igjen før ‘vi’ forstår noe av nettet.

 2. i1277 Says:

  Vel, “vi” som tilbringer en del tid her forstår i hvert fall en god del mer enn vedkommende som forfattet denne lederen.

  Å fremstille nettet som en usivilisert og ubrukelig jungel av søppel er kunnskapsløst, det gir ikke noe sannferdig bilde av hva nettet egentlig kan by på/hva det betyr for folk. Det eneste det er egnet til er å bekrefte holdningene til dem som ikke kjenner til nettet annet enn gjennom de aller vanligste sidene og diverse skremselshistorier de har lest. Den anonyme skribenten generaliserer tydeligvis fra enkelte i Dagbladet-type forum til alle “deltakere” i “blogger og andre diskusjonsfora”. Jeg mistenker at det han eller hun her egentlig mener er “alt av innhold vanlige brukere legger ut på nett”. Hvilket er folkefiendtlig og arrogant.

  Vedkommende som skrev lederen har kanskje et poeng, men det er et poeng av typen “det er vel og bra med disse innvandrerne, men må de spise så mye hvitløk?” Altså et utsagn som ville passet greit inn i nettopp de søplete typene diskusjonsfora man nok har ment å angripe, men som ikke gjør seg på lederplass der man enten bør komme med noe kunnskapsrikt og nyansert – eller holde kjeft.

  Se forresten også diskusjonen om leserdebatter på nettet på Underskog (krever innlogging).

 3. laserlasse Says:

  Er i bunn og grunn helt enig med deg – det jeg skrev var for det meste et hjertesukk over det utrolig lave nivået i innleggene og debattene på sider som dagbladet.

  Anonymiteten som denne type fora tillater har en tendens til å trekke frem alskens dritt fra enkeltindividers dypeste avgrunner. Jeg tror nok at den kritikken du retter mot “de gamle mediene” også i stor grad kan rettes mot “vanlige folk” (finnes det?) som ikke er vant til å blogger (og dets like). Selv om “alle” blogger eller kommenterer for tiden, regner jeg med at det er ganske mange mennesker som faktisk ikke har annen erfaring med interaktive medier enn Dagbladets kommentarsider, gjerne kombinert med en SMS kommentar til Tabloid. Det er uansett noe frustrerende å få relativt oppegående debatter bombet i stykker av 100 poster med “Morra di!” og “Fy faen, hold de rasistiske/inngrodde/latterlige/ubrukelige meningene for deg selv, din jævla FRP/SV/NAZI/KOMMUNST” (Stryk det som ikke passer).

  Ellers har du et godt poeng i forhold til hvor unyansert lederen er.

 4. Bandbredd.Se » GURUpalooza, (dsl flatrate) We Got Off Light Says:

  […] QuizAlle som leser blogger og andre diskusjonsfora p nettet kan se at deltakerne formodentlig for en… […]