i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Dårlig med fremgang

Det går litt tregt om dagen. Dette “ny datamaskin”-proskjektet stjeler i overkant med tid og krefter. Joda, det er billigere og gøyere å bygge maskin selv, men også mye mer kronglete, spesielt for en uteknisk og lite handlekraftig type som jeg nå engang er.

Faglig så skal oppgave 1 leveres i slutten av neste uke. I øyeblikket er jeg litt usikker på hvordan jeg skal ordne det. Det viste seg at det var to Virtual-U-systemer, hvorav det ene er skal være lettere å skrive om enn det andre. Så når jeg ga beskjed om at jeg ville ha Virtual-U så fikk jeg det kjipe systemet, også ga Rune B det bra til en annen gruppe. Det Virtual-U-et jeg har må lastes ned, dessverre har jeg ikke fått til å installere det hverken hjemme eller på skole, så jeg må vel helst finne et annet prosjekt.

Men men, det order seg vel etterhvert.

89 kommentarer til “Dårlig med fremgang”

 1. Eva Says:

  Jeg sier det igjen.
  Ikke gi deg. Send en mail til Rune,og han sjekker sikkert bloggen også, om at dersom han vil du skal skrive en oppgave, så må han hjelpe det i gang med åp få laste ned verktøyet. Vi har jo ikke så mye tid, og selv om vi nå har fått en ukes utsettlse, så har jeg så vidt hodet over vannet. Gisper allerede etter luft, og føler at når dette semesteret nærmer seg slutten, så kommer jeg til å være flink til å svømme langt under vann. Stå på:)

 2. i1277 Says:

  Jo takk…kjekt med litt svømmetrening.

 3. Henning Says:

  Ta nå en prar med system gutta så får du nok instalere på en av lab maskinene.
  Hvordan går det med bygge prosjektet?

 4. i1277 Says:

  Hovedkortet virket ikke, så det er sendt i retur, og behandlingen av dette tar tid. Det går nok fort en uke eller to til. Og da gjelder det å håpe at alle de andre delene virker…

  Jeg har også returnert en skjerm (følte den så på meg på en rar måte) og bestilt en annen en fra ITbutikken i Danmark. En ganske pussig greie der er at de filmer de ansatte som pakker varene, og legger ut bilder av det på nett. Dette bildet viser arbeidet med å scanne og klistre på adresselapp på min pakke tidligere i dag.

  Hva i all verden dette skal være godt for kan man jo lure på… Bortsett fra å se til at pakken blir skikkelig behandlet (bør vi stole på folk som tydelig unngår øyekontakt med kunden på denne måten?) Men bare det at jeg fant glede i å klikke meg inn på disse bildene kan vel tyde på at idéen er god (eller dum) nok til å ha livets rett. Det er vel ikke lenge til vi får se konsepter av typen “toppløse damer pakker inn din maskinvare maskinvare” eller “folk i dyrekostymer selger deg kosmetikk”.

 5. Rune Says:

  Det har alltid vært opp til gruppene selv å velge system. Det er ikkje slik at eg fordeler ‘gode’ og ‘dårlige’ system. Systemet som det er linket til fra kurssiden kan alle studeres.

  Når det gjelder de som utvikler og drifter Kark så er de veldig hyggelige. Ta kontakt med kark@uib.no og si at du kunne tenkt deg å stille de noen spørsmål eller gjør et intervju med de og de vil (helt) sikkert si ja.

  Lykke til og beklager eventuelt rot.

  Kor kjøpte du egenlig den ‘makina di’ ?

 6. i1277 Says:

  Med gode og dårlige system mener jeg her systemer som er egnet til vurdering, ikke hvorvidt de er godt egnet til sitt formål. Det distribuerte Virtual-U systemet som har vært skrevet om før i kurset er mer et skoleeksempel på velegnet system. Sånn som jeg har oppfattet det hvertfall.

  Jeg fikk satt opp det der Virtual-U, og det er ikke helt midt i blinken. Det er et læresystem i form av et spill, en type simuleringsspill a la Sim City. Man skal drive et amerikansk universitet. Man kan velge mellom ulike mål for spillet, f.eks høyne kvaliteten på undervisningen, øke lærerlønningene, eller øke andelen studenter med minoritetsbakgrunn. Læringen består, sånn jeg har skjønt det, i av at man lærer seg litt om sammenhengene og kompleksiteten bak det å drive en skole. Dette er derfor ikke noe vanlig e-læringssystem, som ofte er et slags skall man kan bruke til ulike typer læring, dette er jo en helt konkret greie som ikke har så mye verdi for de som ikke har behov for å lære å drive amerikanske skoler. Som det står på hjemmesiden: “Virtual U is designed to foster better understanding of management practices in American colleges and universities.”

  Det virker ikke på meg som dette er det mest heldige systemet å ta for seg i en slik oppgave. Jeg har forsåvidt forutsetningene for å komme opp med noe fornuftig om spillet, og det er sikkert noe interessant å si om det, men det er ganske komplekst å sette seg i alle spillets faser og på den måten finne ut litt om hvilke forutsetninger som ligger bak. En rask oversikt over spillets struktur går greit, men skal man sette seg skikkelig inn i det må man spille det, og man må spille det lenge. Det er heller ikke det mest brukervennlige og umiddelbart tiltalende spillet jeg har sett. Ellers er det gjerne mer interessant å ta for seg systemer som er distribuert på en eller annen måte, det vil si læring der det foregår en samhandling mellom studenter. Jeg er personlig en tilhenger av systemer som kan støtte studentenes mulighet til å støtte hverandre. Dette systemet har ikke noe med CSCL å gjøre, man spiller indivuelt (hvis jeg ikke har oversett noe ganske så vesentlig…).

  Er det sånn at alle må ta for seg forekjellige system? (Rachael tar nemlig Kark). Har ikke helt skjønt hvorfor det skal være noe mål, kanskje bortsett fra dersom de skal presenteres, så kan det bli kjedelig å høre om samme system to ganger.

  Når det gjelder maskin: Alt unntatt skjermkort og skjerm (ny LCD ankom i går, ganske fornøyd med den), er kjøpt på Komplett.no for en rimelig penge. I dag(!) har de gitt beskjed om at de sender meg nytt hovedkort da det andre var dødt, så da er kanskje ny maskin oppe og går i løpet av et par dager. Endel uker forsinket…

 7. Rune Says:

  Det er helt greit at to tar for seg samme system. Eg ville faktisk spurt Rachael om ho trengte ‘hjelp’. Slik eg forstod det hadde ho ikkje komt skikkelig igang enda, men det var over ei uke siden.