i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Sure miner, men godt spill

Nå gir jeg snart opp dette faget, han der Jeppesen har fjernet skilleveggen fra lesesalsplassen min, ikke for første men for andre gang. Grunnen til at det heter skillevegg er muligens at den skiller plassen min fra å være helt ok til å være helt elendig. Hyggelig at studentene som ennå ikke har fått seg fast plass skal kunne meske seg med skillevegger på felleslesesalen, det er ikke det. Men når man først har fått en plass man skal sitte på det neste halvannet året, så hadde det jo vært ok om forholdene var lagt til rette for hvertfall middels konsentrasjon. I hvert fall hvis instituttets mål er å få hovedfagsstudentene ferdig på kortest mulig tid. Og det er det visst.

Disse harmdirrende tankene kom til meg midt i den mest skumle delen av Villmark, som jeg så tidligere i kveld. Jeg merket plutselig at jeg var falt litt ut av handlingen og i stedet satt og gnisset tenner (tannlegene mine påstår det er noe jeg gjør ofte om natten). Kanskje jeg skal takke Jeppesen for å ha skånet meg for den verste redselen.

Forresten, et fint stykke film det der. Den nye vinen fra Stavanger smaker ypperlig, og Kristoffer Joner og Marko Kanic som også spiller i Mongoland gjorde begge flotte figurer. Herlige typer rett og slett. Fint å se at norsk film har kvittet seg med “teater-dialogen” som har hersket i alle år.

63 kommentarer til “Sure miner, men godt spill”

 1. Henning Says:

  Det er snodig med det, men det er etter hvert er blitt et aldri så lite høydepunkt å stikke innom bloggen din. Det gir meg rett og slett en god følelse. Mulig dette sier mer om følelses livet mitt en det gjør om bloggen din……

 2. i1277 Says:

  Haha, skremmende følelsesliv…
  Skal prøve å få ned ting litt mer regelmessig her etterhvert, helst litt mer faglige ting også. Det er lett å komme på ting man vil skrive om i bloggen, men nesten enda lettere å miste piffen og la være også…

 3. Henning Says:

  Joda jeg har også gjort meg om en del tanker om hva som bør stå i god blog, men det å logge seg inn og faktisk sette noe på trykk har vært en større utfordring en jeg trrodde.

  Jeg har jo satt meg den hærlige tanken i hodet at jeg skal skrive på engelsk, det er jo en skrivesperre av dimensjoner.

  Vurderte du å bli med i det engelskspråklige samfunn?

 4. i1277 Says:

  Det finnes jo argumenter for å skrive på engelsk. Men ettersom “målgruppen” i utgansgpunktet var deltagerne på kurset samt en og annen slenger, så jeg det som litt kunstig å skrive på engelsk.

 5. christian Says:

  Kom igjen gutter, bli med å del det glade budskap til verdens engelskspråklige bloggere. Trikset er å skrive posten først i Word for så å kjøre spelltest. hehe Litt norwenglish gjør ikke noe, det gir bloggen et eksotisk preg.

 6. Laila Says:

  Jeg vet ikke om det er noen trøst, men vi på felleslesesalen er veldig fornøyde med skilleveggene vi har fått… :-) (Vi visste ikke at de hadde tatt deres, though)

 7. i1277 Says:

  Grr…
  Ja, kanskje jeg setter meg inn der istedet…

  Det er kjekt at det er vegger på felleslesesalen altså, det er ikke meningen å sutre over de. Men jeg synes prioriteringen er litt rar.

  Jeg er ikke stillhetsfanatiker, men konser dårlig med åpent rom rundt meg. Jeg søkte da også spesifikt på denne plassen framfor plasser som lå mer “åpent” til. Nå i ettertid er det satt skillevegger til disse plassene, mens min vegg er borte. Det er kanksje den berømte “IFI-logikken” som er på ferde…

  Det er ikke strieveggen eller hyllefestet som gjør skilleveggene attraktive, men det er kanskje det som koster? Dermed skulle det jo være mulig å lage noe selv. Ja, jeg synes jeg ser jeg tar fatt på noe sånt…

 8. Steinar Dragsnes Says:

  Prioriteringer…..
  I det siste har jeg vært ansvarlig for et utstyrsbudsjett og har merket meg at Universitetet kjøper veldig dyre skillevegger. Nå prøver jeg å få InterMedia til å bestille noen fra IKEA, hvor de koster mye mindre. Vi får se hvordan det går.

  Jeppesen er jo teknisk ansvarlig, så det er vel ikke så rart at han tar tak i det tekniske utstyret han finner og redistribuerer det litt!! Det hele bunner vel i nok en feilslått politisk utdanningsmodell. Det paradoksale er vel navngivingen til denne nye reformen: Kvalitetsreformen. For meg virker det mer som en kvantitets-reform. Det værste er vel hvordan institutter skal finansieres…. (flere studenter, flere midler og bonus for uteksaminerte studenter) ….er redd for at dette kan bli en ond sprial hvor studentene blir de lidende på flere områder.

 9. Henning Says:

  Ang skilleveggene, hva med å grave deg ned? mørkt og fint og ikke noen folk rundt deg.Mange andre krypdyr har jo gjort det uminnelige tider….

  Ang denne kvalitetsreformen så overrasker det meg hvor mye sure miner det er rundt om kring. Det er bare å innse at slik universitetene har bedrevet undervisningen og oppbyggingen av gradene hører jo hjemme før Platon sin tid.
  Med litt effektiv bruk av de ressursene uib sitter med den dag i dag så skal man ikke se bort i fra at ting kan bli kanske mye bedre.
  Mer penger er sef alltid en fin ting.

  Når det gjelder gradstrukturen er det vel bare å se på hvor mange tøysete og tullete udugelige cand.mager det har blitt sat sammen opp gjennom årene før man melder seg på aetat.