i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

MAT

The Observer har en artikkel om Google der de har et viktig poeng angående informasjonsalderen og endringer i hva det vil si å være skolert. Jeg siterer:


“Up to now, we have always equated being ‘learned’ with holding a great deal of accumulated knowledge and information in one’s head. But in a world where every published word is instantly retrievable via technology, will our notion of what it is to be learned change?”

Det er ikke nødvendig å pugge alt mulig så lenge informasjonen er bare et par tastetrykk unna i en søkemotor som Google. Det betyr ikke nødvendigvis at vi blir dumme, det viktige er hvordan vi bruker informasjonen og ikke hvor vi henter den. Disse tankene er mat for meg. Men lærere av den gamle skolen (i bokstavlig forstand) vil nok vrenge seg i stolen.

3 kommentarer til “MAT”

 1. Olav Says:

  Er der forskjell på prosessene ‘å kunne sitere’ og ‘å kunne forstå’ ?

 2. i1277 Says:

  Det er jo klart. Sitere er å repetere informasjon uten nødvendigvis å reflektere over meningsinnholdet. Denne artikkelen (som siterer Observer-skribenten) bruker både Rain Man og en episode fra den engelske kvalitetsserien The Office som eksempel på det fenomenet. Forstå gjør vi kanskje først når vi ser den nye erfaringen passer mer eller mindre inn på finurlig vis i det puslespillet som utgjør våre andre erfaringer. Derfor trenger det ikke ha så mye å si om informasjonen vi benytter finnes i hodene våre eller i en database så lenge vi har tilgang på den og vet hvordan den kan gjøres brukbar.

  Det får konkludere kvasi-filosofien i denne omgang… Å sitere trenger slett ikke være meningsløst. Leseren vil nok som oftest være i stand til å se sitatet i sammenheng.

 3. Olav Says:

  Men hva hvis vår erfaring stort sett består av en hvileløs jakt på sitater ?