i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Blogger og menigmann

Vi blogger i forbindelse med et kurs, og får dermed alt tilrettelagt. Sånn er det ikke nødvendigvis for andre. Det er ikke alle som har anledning eller ekspertise til å hoste og installere en Movable Type-server. En kompis fattet interesse for blogger og spurte meg om en oppskrift på hvordan det gjøres. Jeg har egentlig ikke kjennskap til annet enn MT (knapt nok), men jeg måtte jo late som jeg har peil, jeg har jo blogget i månedsvis, går på informasjonsvitenskap hovedfag og greier, klart jeg kan dette, bare spør. Dermed henviste jeg han til tjenester jeg har hørt navnet på ofte, Blogger og Blogspot. Etter endel styr var han oppe med denne bloggen.

(Gratulerer, forresten).Det gikk ikke lenge før en skummel oppdagelse ble gjort. Hvor var kommentar-funksjonen? Det viste seg at Blogger ikke støtter kommentarer. Duh. Jeg fant ikke noe om der i alt selvskrytet på sidene som skulle lokke nye brukere? Jeg må ha sett feil. Kommentarer er kanskje ikke hele poenget med blogger, men det er det viktigste (linker er jo og viktig, jeg liker at folk gir meg linker med deres kommentarer. men i og med at jeg er relativt sparsommelig med dem skal jeg være forsiktig med å tillegge de for mye vekt…).

Problemet ble løst ved at han fant en ekstern tilbyder av kommentar-støtte, og la inn et skript i templatet, sånn som vi har gjort med blogrollen. Imidlertid er funksjonaliteten er begrenset i forhold til den vi er vant med i Movable Type, og det tar en evighet å legge inn/lese kommentarene. Derfor kommer nå mitt spørsmål, som i grunnen var hele poenget med innlegget, som altså ble begravet helt her nede, det er bare å beklage, men sånn ble det. Kjør trommevirvler (her kunne man jo lagt inn en trommevirvel men lyd på websider er jo en av de verste oppfinnelsene noengang, så nei takk):

Finnes det andre gratis blogg-tjenester der ute, som gjør det enkelt for folk flest å få en relativt funksjonell blogg? Jeg er tilhenger av å fjerne flest mulig av de tekniske barriererne. Fokus bør være på innhold og utveksling av meninger og kommunikasjon og ikke det tekniske og scripts og ftp. Skal jeg fortelle en hemmelighet, (vi på informasjonsvitenskap vet det kanskje ikke), tech-folk har ikke mer interessante meninger enn andre. Demokratiske problemer følger med alle medier, men det betyr ikke at man ikke skal forsøke å overkomme dem.

74 kommentarer til “Blogger og menigmann”

  1. Marve Valdemar Says:

    Denne kompisen din har virkelig fått opp ein blogg han kan være stolt av. For ein estestisk nytelse,grasiøs små-frekk blanding av gult og blått, og dessuten har han talegaver man kan drepe for.