i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Ungdommen nå til dags

Nostalgi. Forsøk på å overføre det til de oppvoksende slekter. Opp igjennom årene har julegaver fra storebor til småbrødre inkludert både Knudsen & Ludvigsens fantastiske Juba Juba og en “classic arcade games”-pakke til Gameboyen. Juba Juba tok storebror etterhvert tilbake, mens Pacman og de andre retrospillene sannsynligvis er dømt til evig liv som støvsamlere i lillebrors rotekasser.

Ludology.org refererer til denne herlige artikkelen, der en håndfull unger av i dag blir satt til å spille klassikere fra videospillenes barndom. Vi får lese deres ubetalelige kommentarer (og overse at de virker vel klarsynte og modne til 10-åringer å være).

Jeg gleder meg allerede til å se kidsen fra 2020-tallet kommentere Battlefield 1942, Max Payne og andre av dagens spillfavoritter…

73 kommentarer til “Ungdommen nå til dags”

 1. Marve Says:

  Samtidig bør ein vel ikkje prøve å presse sin eigen nostalgi over på små uskyldige barn? Gode minner skapast ikkje gjennom tvang, men gjennom den vidunderlige kjensla av friheit og sjølvrealisering. La småbrødrene gå den magiske vegen opp livets trapp i trygg avstand frå 80-tallets neandertalske leiketøy.

  Likevell er det fullt forståelig at mange prøver å gi barna kjennskap til fenomen som Juba Juba og Pacman(livet er rosa, alle har det bra, tunnelen er vår venn osv..) Ein koselig tanke, men akk så naiv.

  Småbørn bør få neorealisme til frukost, dadaisme til lunsj,antikapitalisme til middag og surrealisme til aftens.

 2. i1277 Says:

  Komme her. Egentlig ønsker du nok å dytte på smårollingene nostalgisk kultur og utdaterte medier du også (jfr. videokassetter). Barn er ikke små voksne, deres fantasiverden bør få boltre seg med tekstlinjer som denne:

  En dinosaurus går på jorden,
  en liten en på fire tonn.
  Den strever med å følge moren.
  Hvorfor må hun løpe sånn?

  Hva av nostalgi som er generasjonelt betinget og hva som stammer fra en viss tidsepoke (f.eks 80-tallet) er ikke alltid så lett å se.

 3. i1277 Says:

  TV2s “Spillmagasinet” stjal/brukte forresten denne idéen i sin siste sending.