i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Glede og glede, fru Blom

“Gledelig seier” sier Jens Stoltenberg etter at sosialistene vant valget i Spania.

Han om det. At terroristene drepte hundrevis av mennesker er ille nok, mer enn ille nok. Men når ugjerningen sannsynligvis ble avgjørende for valgets utfall, da har Spania blitt rokket også på et annet nivå. Spanjolene må selvsagt få stemme ut en regjering som går til krig mot Irak. Men når det skjer nærmest med pistol mot tinningen blir det trist. I hvert fall sett her oppe fra.

De som er i Spania vil peke på berettiget sinne rettet mot statsminister Aznar etter at han tilsynelatende har forsøkt villede befolkningen for eget partis vinning i forbindelse med valget. Men vil radikale islamister fokusere på dette? Neppe. De vil nok heller føre dette over på Al-Qaedas CV som nok et bevis på hva de er i stand til.

Så får vi håpe at dette angrepet fører til at den misforståtte “fundamentalisme-sympatien” hos endel på venstresiden i Europa tørker vekk. Et angrep oppleves jo så mye sterkere når de rammer såpass nære.

Oppdatering: Ingen av de norske avisene har fått med seg dette såvidt jeg kan se, men Bjørn Stærk skriver om det i en bloggpost. Ser man ekstra nøye etter vil man finne mine kritiske ytringer i vrimmelen av kommentarer. Nok en oppdatering: Det ser dessverre ut til at mitt lille anti-echochambers-eksperiment ikke fungerer særlig bra, der det innledningsvis var mulig å holde en seriøs tone har debatten sporet i de mest usaklige retninger.

(For at ikke utenforstående skal få inntrykk at jeg rir noen høyrehovede politiske kjepphester kan det legges til at jeg slett ikke har sympatier i den retning.)

103 kommentarer til “Glede og glede, fru Blom”

  1. mari Says:

    Posten ligger to ganger etterhverandre! Interessant post forøvrig.

  2. i1277 Says:

    Hm. Absurd… Jeg får fjerne det ene selv om det så penere ut med litt innhold her…

  3. Henning Says:

    sosialismens veier er uransakelige…