i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Kids

Etter et program på TV2 i forrige uke ser det ut til å ha rablet for halve befolkningen.

<div class=”Almaas”>Jeg tenker ikke på 21-nyhetenes dekning av terrorangrepet i Madrid, men på underholdningsprogrammet Idol.</div> En av favorittene i konkurransen fikk ikke nok stemmer, og gikk ikke videre. For tilsynelatende fanatiske fans av dette tv-programmet var de ikke nok å sukke “ja, ja” og hive i seg litt mer bacongull.

Nei, her dro man i gang en underskriftskapanje der det foreløpig er kommet inn 11000(sic!) virtuelle underskrifter. I tillegg skulle det skrives tusenvis av innlegg i diverse diskusjonsgrupper. Her gjaldt det å mobilisere!

Det hele er en studie i hvordan følelser i folkedypet kan opphauses og utvikle seg til noe stort og ukontrollerbart, der ellers fornuftige(?) mennesker suggereres til å bli gangblinde og å underkaste seg gruppetenkning. “Kollektivet” utpekte straks en annen Idol-deltager som syndebukk i denne “skandalen”: 16-åringen Sandra. Ikke bare hadde hun fått flere stemmer enn Ahn, hun hadde også levert en svak sangprestasjon. Ingen tvil altså, dette måtte være konspirasjon. På VGs debattsider ramlet det inn det ene innlegget etter det andre der den unge jenta ble sjikanert. Så mye at hun etter sigende har gått i skjul for pressen.

Leve det frie ord på internett, bevares. Ytringsfrihet inkluderer frihet til å publisere idioti og søppel (enkelte vil peke på denne bloggen som et eksempel). De som har besøkt VGs debattsider vil vite at det postes ganske mye søppel der. Det nytter selvfølgelig ikke å henge seg opp i alt som skrives i hver krik og krok av weben. Men di dette tilfellet blir det vanskelig å unngå, når VG gjør alt for å rette oppmerksomhet mot det. Ganske lenge var websidens førsteoppslag saken “- Går det Anh?!” .

(Merk artikkeltittelen: I stedet for å skrive meningen rett ut slik praksisen er i f.eks engelske tabloider, setter de på et par anførselstegn for å markere at dette er andres ord. Denne teknikken er populært i VG og Dagbladet. Slik slipper de å “stå for” innholdet, men forskjellen er ikke så stor, poenget er å formidle en meningsytring som man vet treffer leserne. Nuvel, Nok digresjonering.)

I forbindelse med saken ble det selvfølgelig linket til den aktuelle forumtråden. Hensynet til VGs inntekter og ønske om blest rundt sitt debattsystem veide altså på det tidspunket tyngre enn hensynet til Idol-deltagerne.

Senere fulgte en artikkel med den noe hintende tittel “Noen må ut hvis Anh skal inn” og i dag et forslag til “diplomatisk løsning”.

Egentlig er dette innlegget overflødig, Aftenposten har allerede satt VG på plass i en kommentar.

Er det dette norsk ungdom engasjerer seg over i dag? Jeg har vel ikke for mye jeg skulle sagt på den fronten egentlig. Men særlig skolert i nettskikk er de tydeligvis ikke. Innfør “publisering på nett” som obligatorisk fag fra ungdomsskolen. Dette er noe helt annet enn å skrive en tekstmelding eller en stil, og det tror jeg ikke folk flest ha rutviklet en skikkelig forståelse av.

Og alt dette styret over et dustete TV-program jeg ikke ville drømme om å se på. Sukk (forresten vile det ikke gjøre noen forskjell å få Ahn inn igjen, Maria er klart best og vinner til slutt uansett).

Oppdatering: Hjelp, jeg har samme tema som Tabloid! Pinlig rett og slett, her må det skjerpes.

75 kommentarer til “Kids”

 1. mari Says:

  Helt greit å ha samme tema som tabloid så lenge det engasjerer eller provoserer. Blir stadig overrasket over hvordan rives med følelsesmessig og minster all form for rasjonell tankegang. Betyr det virkelig såå mye for disse menneskene at Ahn skal inn igjen? Sikker på at programmet får dobbelt så mange seere og sms-kroner i neste program, noe som gjør det hele enda mer irriterende. Herregud.. til og meg slenger inn en kommentar om temaet selv om den egentlig bryr meg midt i r***. Kan vel ikke kritisere debatantene da kanskje?

 2. Kristin :) Says:

  Hei lsak!
  Og takk for sist :) Godt jeg har flyttet ut av landet slik at jeg slipper slike opprivende diskusjoner i media der hjemme… Gaar alt bra?

 3. i1277 Says:

  Alle ser jo på og snakker om det så det er jo nesten vanskelig å unngå å ha en mening. Men dette gikk jo over alle økseskaft.

  Hei Kristin! Beklager at vi (mest Henning) skjendet barndomshjemmet ditt her for noen uker siden. Går det bra der nede? Du får poste rapporter jevnlig på bloggen din. Her går det vel greit, sitter og skriver på noe som helst skal være ferdig om et par timer… :<

 4. Kristin Says:

  Joda, her gaar alt fint! Har begynt ta opp igjen bloggaktiviteten etter en heftig innspurt for a bli feridig med hovedfag. Saa naa er det paa’an igjen, sykt mye innleveringer her i Oz! (det maa vaere noe gale med meg?)
  Ikke tenk paa skjendig av hjemmet, det var ikke mer enn det skal vaere etter en fest. Cd’ene mine fikk ogsaa badet seg i roedvin! Hils alle kjente!

 5. Maris blogg Says:

  Idol

  Selv om jeg må innrømme at jeg kikker på idol hvis jeg ikke har noe bedre å drive med, begynner

 6. a bathing ape Says:

  A lot of thanks for all your efforts on this website. My daughter really loves setting aside time for internet research and it’s really obvious why. Many of us notice all relating to the dynamic medium you give informative ideas via this blog and as well welcome participation from other people on that concept then our daughter is certainly becoming educated a lot. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You are conducting a stunning job.

 7. moncler outlet Says:

  My husband and i were now fortunate when Raymond managed to finish up his studies using the ideas he was given from your very own site. It’s not at all simplistic to just always be giving out tactics which often other people have been selling. And now we already know we have you to thank because of that. All of the explanations you have made, the simple website navigation, the friendships you make it possible to foster – it’s everything unbelievable, and it’s really facilitating our son in addition to our family believe that that matter is amusing, and that’s unbelievably essential. Thanks for the whole thing!

 8. supreme shirt Says:

  I must show my appreciation for your generosity in support of those individuals that actually need guidance on this one area of interest. Your special commitment to getting the message up and down came to be extremely beneficial and have continuously permitted individuals like me to attain their dreams. Your own valuable facts means a great deal a person like me and further more to my fellow workers. Thanks a ton; from everyone of us.

 9. hermes Says:

  I would like to voice my passion for your kindness for all those that really want assistance with the field. Your personal dedication to getting the solution around had become unbelievably advantageous and have all the time allowed regular people just like me to achieve their goals. Your amazing insightful suggestions means much to me and substantially more to my colleagues. Many thanks; from each one of us.

 10. stone island Says:

  I would like to express appreciation to you for bailing me out of this predicament. As a result of looking out throughout the world wide web and obtaining principles which are not beneficial, I figured my entire life was done. Being alive devoid of the answers to the issues you have sorted out as a result of your review is a serious case, and the ones which might have negatively affected my entire career if I hadn’t come across your blog. Your good knowledge and kindness in dealing with the whole lot was precious. I don’t know what I would have done if I had not encountered such a stuff like this. I am able to at this point look ahead to my future. Thanks for your time very much for this specialized and results-oriented guide. I will not think twice to endorse your blog post to any person who requires support on this subject.

 11. moncler sale Says:

  I intended to write you one little observation to thank you yet again over the marvelous information you have featured at this time. It is really pretty generous with you to deliver unreservedly what many individuals would’ve marketed for an ebook to help with making some profit for their own end, even more so considering the fact that you could have tried it in case you wanted. Those solutions likewise served to become a fantastic way to be sure that someone else have the same passion just like my personal own to realize significantly more with regards to this problem. Certainly there are lots of more fun occasions in the future for people who browse through your website.

 12. jordan shoes Says:

  Thank you for all your work on this blog. My aunt really likes doing internet research and it’s simple to grasp why. All of us hear all regarding the powerful form you present vital techniques by means of your blog and as well as inspire contribution from some others about this topic while our own girl has always been studying a lot of things. Enjoy the rest of the new year. You are always performing a splendid job.

 13. off white x jordan 1 Says:

  My spouse and i were quite ecstatic John managed to finish up his investigation while using the precious recommendations he had using your web pages. It’s not at all simplistic just to choose to be giving for free thoughts the rest may have been trying to sell. And now we do know we have the writer to thank for that. The type of explanations you’ve made, the easy website navigation, the relationships your site make it easier to engender – it’s got most fabulous, and it is helping our son and our family do think this situation is pleasurable, and that is extremely essential. Thank you for the whole lot!

 14. golden goose sneakers Says:

  I wish to get across my love for your kindness giving support to persons that must have assistance with your area. Your real commitment to passing the message all-around appeared to be wonderfully insightful and has in most cases enabled folks like me to achieve their objectives. The helpful suggestions entails a great deal to me and even more to my peers. Thank you; from each one of us.

 15. nike lebron shoes Says:

  I and also my buddies ended up checking out the good helpful tips located on your site while immediately got a terrible suspicion I never expressed respect to the website owner for them. My young boys had been as a consequence excited to read through them and have in effect in fact been taking advantage of those things. Thank you for genuinely considerably accommodating and also for utilizing this sort of fine information most people are really desirous to be informed on. Our own honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 16. supreme clothing Says:

  I have to show some appreciation to the writer just for rescuing me from this type of circumstance. After looking through the world-wide-web and obtaining ideas which are not beneficial, I thought my entire life was well over. Existing minus the approaches to the issues you have sorted out by way of your entire short article is a critical case, and those which might have in a wrong way affected my career if I hadn’t discovered the blog. Your good mastery and kindness in touching all the details was helpful. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t come across such a stuff like this. I can also at this moment relish my future. Thanks a lot very much for your high quality and amazing help. I will not be reluctant to recommend your blog to any individual who ought to have recommendations on this subject.

 17. moncler Says:

  I want to express thanks to the writer just for rescuing me from this particular incident. As a result of researching through the internet and coming across things which were not productive, I assumed my entire life was over. Being alive without the answers to the problems you have solved through your good article content is a crucial case, as well as the kind that could have in a negative way damaged my entire career if I had not encountered your web page. Your main training and kindness in taking care of all the pieces was priceless. I don’t know what I would have done if I hadn’t come across such a stuff like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks a lot so much for this impressive and amazing help. I will not be reluctant to propose your web site to any person who needs and wants guidance on this issue.

 18. golden goose sneakers Says:

  I precisely wished to thank you so much again. I’m not certain what I would’ve tried in the absence of the type of tactics shared by you over my concern. It seemed to be a frightening concern in my circumstances, but considering your specialized avenue you resolved it took me to jump for happiness. I’m thankful for this support and thus have high hopes you know what a great job that you are providing instructing many people through a web site. Most likely you haven’t got to know any of us.

 19. yeezy sneakers Says:

  I must show appreciation to this writer for bailing me out of such a predicament. As a result of browsing throughout the world wide web and obtaining advice that were not beneficial, I thought my life was well over. Living without the presence of answers to the difficulties you have resolved as a result of your entire short article is a crucial case, and ones that would have in a wrong way affected my entire career if I hadn’t encountered your blog. The understanding and kindness in taking care of all the details was invaluable. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a step like this. I can also at this point look forward to my future. Thanks for your time very much for your high quality and sensible help. I won’t be reluctant to recommend your web site to anybody who should get guidelines on this subject matter.

 20. cheap jordans Says:

  Thanks a lot for providing individuals with a very marvellous possiblity to discover important secrets from this blog. It is usually so kind plus jam-packed with a great time for me personally and my office fellow workers to visit your site not less than 3 times per week to see the fresh secrets you have got. And of course, I’m just at all times motivated concerning the very good tricks you serve. Some two ideas on this page are indeed the very best we have all ever had.

 21. curry 6 Says:

  My wife and i felt quite thrilled Ervin managed to conclude his inquiry from the ideas he had from your very own weblog. It is now and again perplexing just to find yourself freely giving key points that some others may have been making money from. And now we take into account we have got the blog owner to be grateful to for this. Most of the illustrations you made, the straightforward blog menu, the friendships your site make it possible to engender – it’s many fantastic, and it’s really aiding our son and the family consider that that article is satisfying, and that is highly pressing. Thank you for the whole thing!

 22. golden goose sale Says:

  I am glad for writing to make you know of the beneficial discovery my child undergone viewing your blog. She realized a lot of issues, including what it’s like to have an amazing giving heart to have the others easily master several tricky subject areas. You undoubtedly did more than people’s expected results. Many thanks for producing the productive, dependable, informative and in addition fun tips about your topic to Julie.

 23. kd shoes Says:

  Thank you for all of your effort on this site. My aunt enjoys making time for investigations and it’s really easy to understand why. Most of us hear all concerning the dynamic form you make both interesting and useful tips and hints by means of this web blog and in addition invigorate response from others on the subject matter and our favorite daughter is without a doubt becoming educated a great deal. Take advantage of the rest of the new year. You are performing a really great job.

 24. offwhite Says:

  I’m just writing to let you be aware of what a fine discovery our princess had reading your site. She picked up numerous pieces, which include what it is like to have a very effective teaching spirit to get a number of people without problems gain knowledge of some complicated subject matter. You undoubtedly surpassed our expected results. Thanks for distributing the beneficial, safe, educational and also easy tips on the topic to Janet.

 25. golden goose Says:

  I together with my pals were actually analyzing the excellent suggestions from your website and so the sudden I got a terrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for those techniques. All the young men are actually certainly warmed to study all of them and have now quite simply been tapping into those things. Appreciation for really being simply accommodating as well as for having this kind of nice tips most people are really needing to discover. Our sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 26. golden goose sneakers Says:

  I want to show some thanks to the writer just for bailing me out of such a scenario. As a result of browsing through the world wide web and obtaining recommendations which were not pleasant, I thought my entire life was done. Existing without the solutions to the difficulties you’ve solved as a result of your guide is a serious case, as well as the ones that might have in a wrong way damaged my entire career if I had not noticed your blog post. Your main expertise and kindness in handling all the details was tremendous. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come across such a subject like this. I can at this time look forward to my future. Thank you so much for this expert and sensible help. I won’t think twice to propose your blog to anybody who needs and wants support on this matter.

 27. yeezy boost 350 Says:

  I simply had to appreciate you all over again. I do not know the things I would’ve implemented in the absence of those points provided by you directly on such a subject matter. Completely was the scary difficulty for me, nevertheless understanding the specialized form you resolved that forced me to leap with fulfillment. I will be happy for this work and thus hope that you find out what a great job that you’re accomplishing educating men and women via your website. Most probably you haven’t come across all of us.

 28. golden goose sneakers Says:

  I simply desired to thank you so much once again. I’m not certain the things that I could possibly have carried out without the entire tips documented by you over my concern. It truly was an absolute horrifying dilemma in my view, however , understanding the very specialized strategy you solved that forced me to cry over happiness. Now i’m happy for this service and then hope that you know what a powerful job your are accomplishing instructing others through your website. I know that you haven’t met any of us.

 29. hydroxychloroquine approved by fda Says:

  hydroxychloroquine approved by fda https://hydroxychloroquine.webbfenix.com/

 30. yeezy shoes Says:

  I needed to draft you a bit of observation to help say thanks a lot yet again for the gorgeous thoughts you’ve shared on this page. It is quite remarkably generous of you to supply openly what exactly a lot of folks would have supplied for an electronic book to make some cash for themselves, particularly now that you could have tried it in the event you decided. The suggestions additionally served like a great way to fully grasp some people have the same zeal really like mine to know the truth a lot more when considering this problem. I am certain there are thousands of more fun moments in the future for folks who start reading your site.

 31. stephen curry shoes Says:

  I simply had to say thanks all over again. I’m not certain what I could possibly have worked on without the entire strategies shown by you over my subject. It was an absolute traumatic scenario for me, however , viewing the expert avenue you treated that forced me to jump over happiness. Now i’m happier for this information and thus pray you know what an amazing job your are carrying out instructing the mediocre ones thru your web blog. Most probably you haven’t got to know any of us.

 32. kobe shoes Says:

  Thanks so much for providing individuals with a very breathtaking possiblity to read from here. It’s always very beneficial and also full of a good time for me personally and my office fellow workers to visit your blog a minimum of 3 times weekly to study the fresh guides you have. Of course, I am just certainly motivated with your incredible solutions served by you. Selected 2 ideas on this page are definitely the finest we have ever had.

 33. supreme clothing Says:

  I actually wanted to construct a message in order to say thanks to you for all of the nice information you are posting here. My time intensive internet investigation has finally been honored with reputable content to write about with my two friends. I would express that many of us website visitors are very much lucky to exist in a perfect website with so many lovely individuals with useful guidelines. I feel quite happy to have discovered your site and look forward to many more entertaining moments reading here. Thanks again for everything.

 34. supreme new york Says:

  I wish to express some thanks to the writer just for rescuing me from this type of trouble. As a result of searching through the the net and meeting suggestions which are not productive, I was thinking my life was done. Being alive minus the solutions to the difficulties you have fixed by means of your entire review is a crucial case, and those that might have in a negative way damaged my career if I hadn’t encountered your website. The capability and kindness in maneuvering every part was tremendous. I am not sure what I would’ve done if I had not come upon such a subject like this. I can at this point relish my future. Thanks a lot very much for this impressive and result oriented guide. I will not think twice to recommend your blog post to any individual who needs guidance on this matter.

 35. balenciaga Says:

  I just wanted to make a simple message so as to express gratitude to you for all the pleasant suggestions you are showing at this website. My particularly long internet research has now been honored with pleasant content to exchange with my good friends. I would suppose that most of us readers actually are undoubtedly blessed to exist in a very good community with so many marvellous professionals with very beneficial hints. I feel pretty fortunate to have discovered the web pages and look forward to so many more thrilling times reading here. Thanks once again for a lot of things.

 36. ivermectin drug Says:

  ivermectin drug https://ivermectin.webbfenix.com/

 37. vidalista to tadalafil dosing conversion Says:

  vidalista to tadalafil dosing conversion https://vidalista.mlsmalta.com/

 38. need prescription for ivermectin Says:

  need prescription for ivermectin https://ivermectin.mlsmalta.com/

 39. naltrexone for alcoholism patient education Says:

  naltrexone for alcoholism patient education https://naltrexoneonline.confrancisyalgomas.com/

 40. bape hoodie Says:

  My wife and i have been absolutely cheerful that Louis managed to round up his studies using the precious recommendations he gained through your blog. It’s not at all simplistic to just continually be handing out steps that many others might have been selling. And we also keep in mind we have got the website owner to appreciate for that. The main explanations you made, the simple website menu, the relationships you will help to promote – it is all spectacular, and it’s leading our son in addition to the family reason why the idea is enjoyable, which is certainly pretty fundamental. Thanks for everything!

 41. curry 7 shoes Says:

  Thanks for all your effort on this website. My mum takes pleasure in going through investigation and it’s simple to grasp why. We all know all concerning the compelling way you produce reliable guides on this blog and as well as increase contribution from people on this idea while our princess is discovering a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one conducting a great job.

 42. clomid ovulation prediction calendar Says:

  clomid ovulation prediction calendar https://salemeds24.wixsite.com/clomid

 43. yeezy 350 Says:

  I am just commenting to let you know what a notable discovery my cousin’s girl gained reading your webblog. She figured out a lot of details, including what it is like to possess a wonderful helping mindset to let folks completely learn specified multifaceted matters. You really exceeded her expectations. Many thanks for displaying the important, dependable, explanatory and in addition easy tips on the topic to Mary.

 44. moncler Says:

  Thank you for each of your hard work on this blog. My mom enjoys getting into investigations and it’s easy to understand why. Almost all hear all regarding the powerful ways you present efficient solutions via this web blog and as well cause response from visitors about this point while our own girl is without question understanding a lot. Take pleasure in the rest of the new year. You are always carrying out a dazzling job.

 45. silagra order Says:

  silagra order https://silagra.buszcentrum.com/

 46. what does hydroxychloroquine cost Says:

  what does hydroxychloroquine cost https://hydroxychloroquine.mlsmalta.com/

 47. cephalexin 250 mg for humans Says:

  cephalexin 250 mg for humans https://keflex.webbfenix.com/

 48. nike off white Says:

  I simply wished to say thanks yet again. I am not sure what I would’ve accomplished in the absence of the type of techniques shown by you regarding that subject matter. This has been an absolute frightening dilemma in my circumstances, nevertheless seeing a well-written strategy you managed it took me to jump for gladness. Now i’m happy for your assistance and as well , hope you know what a powerful job you have been accomplishing instructing many others thru a web site. More than likely you have never met any of us.

 49. lebron 15 shoes Says:

  I must voice my affection for your kind-heartedness in support of individuals that actually need guidance on your situation. Your personal commitment to getting the solution around became incredibly powerful and has usually permitted most people much like me to arrive at their targets. Your new insightful tips and hints denotes a whole lot a person like me and even further to my mates. Thanks a ton; from each one of us.

 50. yeezy boost 350 Says:

  Thanks for all of your effort on this web site. My mom enjoys doing investigation and it’s really obvious why. We hear all about the lively form you offer reliable information on this blog and boost response from other people about this article and our own princess has been studying a great deal. Take advantage of the remaining portion of the new year. You are doing a remarkable job.

 51. chrome hearts store Says:

  I want to convey my appreciation for your kindness for men who actually need guidance on in this field. Your personal dedication to passing the message all-around appears to be surprisingly interesting and have all the time made ladies much like me to get to their dreams. The important suggestions denotes a whole lot a person like me and substantially more to my colleagues. With thanks; from everyone of us.

 52. kyrie 3 Says:

  I actually wanted to develop a remark so as to say thanks to you for all the great items you are posting on this site. My extensive internet lookup has at the end of the day been rewarded with good concept to share with my family and friends. I ‘d admit that many of us website visitors are rather blessed to be in a decent community with so many special professionals with good concepts. I feel very much grateful to have encountered your web site and look forward to tons of more entertaining moments reading here. Thank you again for everything.

 53. yeezy boost 350 v2 Says:

  I am only writing to make you know what a cool experience my cousin’s daughter had browsing yuor web blog. She learned numerous details, which include how it is like to have a wonderful giving mood to let others just understand specified tortuous subject matter. You undoubtedly exceeded my desires. I appreciate you for churning out such effective, healthy, edifying and as well as fun tips on this topic to Sandra.

 54. supreme clothing Says:

  I not to mention my friends happened to be analyzing the best procedures found on your web page and before long came up with a terrible suspicion I had not expressed respect to the site owner for those techniques. These women ended up absolutely joyful to read them and have now clearly been making the most of these things. We appreciate you actually being quite considerate and for deciding upon such essential subject areas millions of individuals are really eager to discover. Our own sincere regret for not expressing appreciation to you earlier.

 55. curry 7 shoes Says:

  I definitely wanted to make a brief comment so as to appreciate you for all of the marvelous suggestions you are giving on this site. My extended internet search has finally been recognized with reputable know-how to exchange with my colleagues. I would believe that many of us visitors actually are extremely blessed to be in a remarkable community with very many brilliant professionals with valuable tricks. I feel extremely blessed to have used your web page and look forward to tons of more entertaining minutes reading here. Thank you once more for everything.

 56. supreme clothing Says:

  I want to point out my appreciation for your generosity for persons who absolutely need assistance with the question. Your special commitment to getting the solution all over appeared to be surprisingly significant and have in every case enabled others just like me to attain their goals. Your entire warm and friendly guide indicates a lot a person like me and a whole lot more to my office colleagues. With thanks; from all of us.

 57. supreme shirt Says:

  I wanted to compose you the little note to thank you so much once again regarding the gorgeous ideas you’ve featured on this site. It has been simply surprisingly open-handed of people like you to allow publicly precisely what a lot of people could have sold as an e book to make some dough on their own, even more so considering that you could possibly have done it if you wanted. The ideas as well served like a fantastic way to be sure that the rest have the identical keenness the same as my own to find out a great deal more in terms of this issue. Certainly there are millions of more pleasant instances up front for people who looked at your blog.

 58. off white shoes Says:

  I must convey my affection for your kindness for individuals who actually need assistance with the concept. Your special commitment to passing the message all around appears to be incredibly functional and have all the time empowered guys much like me to arrive at their aims. Your personal interesting publication signifies a whole lot a person like me and extremely more to my peers. Warm regards; from each one of us.

 59. golden goose outlet Says:

  My wife and i have been cheerful Raymond could do his survey because of the ideas he was given from your own site. It’s not at all simplistic just to be giving for free key points which usually some other people may have been selling. We really recognize we have got the writer to appreciate for that. All the illustrations you’ve made, the easy website menu, the friendships your site aid to create – it is most amazing, and it’s really assisting our son in addition to the family recognize that this subject is fun, and that is rather important. Many thanks for the whole thing!

 60. supreme hoodie Says:

  I enjoy you because of all of the hard work on this website. Kate loves making time for internet research and it’s simple to grasp why. We learn all about the compelling means you create reliable steps through this website and as well increase response from some other people about this subject matter plus our own child is really understanding a lot of things. Have fun with the rest of the year. You are always doing a dazzling job.

 61. off white nike Says:

  I wanted to post you that very small note to help give many thanks once again on the gorgeous tricks you’ve shown on this website. It has been simply shockingly open-handed with people like you to convey openly what exactly a number of us could possibly have marketed for an electronic book in order to make some dough for themselves, certainly now that you could possibly have done it if you ever decided. These things in addition acted like a good way to comprehend other people have a similar passion like mine to grasp lots more pertaining to this issue. I know there are lots of more fun times ahead for individuals who check out your site.

 62. pandora jewelry Says:

  I wish to get across my respect for your kind-heartedness supporting persons who should have guidance on that content. Your special commitment to getting the solution around was exceedingly interesting and have continually helped some individuals much like me to arrive at their aims. Your amazing informative help signifies so much a person like me and especially to my mates. Thanks a lot; from all of us.

 63. yeezy boost Says:

  Thank you so much for providing individuals with such a special possiblity to read in detail from this web site. It’s always very fantastic plus packed with a great time for me and my office acquaintances to visit the blog at least thrice weekly to see the newest items you will have. Of course, I am usually amazed considering the breathtaking techniques you give. Some 4 facts in this posting are completely the most efficient I have ever had.

 64. air jordan Says:

  I enjoy you because of all your valuable effort on this blog. My aunt takes pleasure in working on internet research and it is easy to see why. A lot of people hear all of the compelling mode you give both useful and interesting strategies on this website and even cause contribution from the others on the concept so our daughter is truly discovering a whole lot. Have fun with the remaining portion of the year. You have been performing a really good job.

 65. Anonymous Says:

  I simply wished to thank you so much once more. I do not know what I could possibly have accomplished without the entire thoughts discussed by you concerning my industry. It absolutely was a hard situation in my view, but being able to see the professional avenue you dealt with it made me to weep over contentment. I’m happier for this work as well as trust you comprehend what a powerful job that you’re getting into teaching others via your webpage. I am sure you have never come across all of us.

 66. steph curry shoes Says:

  I intended to compose you that tiny observation to be able to give many thanks the moment again relating to the remarkable secrets you have documented here. It was really surprisingly generous with you to make openly exactly what most people might have offered for sale as an electronic book to earn some profit on their own, primarily seeing that you could possibly have tried it if you ever decided. These tips also served to become a great way to recognize that most people have a similar eagerness really like my personal own to know the truth whole lot more in regard to this issue. I think there are millions of more fun occasions in the future for individuals that looked over your site.

 67. off-white Says:

  I want to show appreciation to this writer just for bailing me out of this type of issue. After scouting throughout the search engines and obtaining concepts which were not pleasant, I was thinking my entire life was gone. Living devoid of the approaches to the problems you have sorted out all through your post is a crucial case, as well as those that might have badly damaged my entire career if I hadn’t encountered the website. Your competence and kindness in touching all the things was very useful. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a thing like this. It’s possible to at this time look ahead to my future. Thanks so much for this reliable and amazing guide. I will not think twice to suggest your web site to any individual who would like care on this matter.

 68. moncler jackets Says:

  I would like to show my appreciation for your generosity in support of persons that need help with this important matter. Your special dedication to getting the message all around was surprisingly productive and has consistently helped others just like me to arrive at their objectives. Your new helpful help signifies a whole lot a person like me and a whole lot more to my fellow workers. Many thanks; from everyone of us.

 69. purchase vidalista online without prescription Says:

  purchase vidalista online without prescription https://vidalista40mg.mlsmalta.com/

 70. stone island jacket Says:

  Thanks for all your hard work on this site. Kim really likes carrying out investigations and it is simple to grasp why. Almost all learn all of the powerful means you offer advantageous tips via this blog and as well strongly encourage response from others on the area so our child is certainly understanding so much. Have fun with the rest of the new year. You’re the one doing a tremendous job.

 71. golden goose sneakers Says:

  I intended to draft you that very small remark to help thank you the moment again regarding the extraordinary tactics you have shown at this time. It has been simply generous with you to supply freely just what many people could possibly have made available for an ebook to end up making some cash for themselves, principally considering the fact that you could possibly have tried it in case you wanted. Those good tips also served like a great way to fully grasp that the rest have similar eagerness really like mine to see a lot more in regard to this problem. I think there are millions of more fun occasions up front for individuals who read through your blog post.

 72. supreme Says:

  I enjoy you because of every one of your efforts on this site. My daughter enjoys carrying out investigation and it is easy to understand why. All of us know all of the compelling means you convey functional guidelines via the website and as well recommend participation from other individuals on that topic and my princess is really learning a whole lot. Have fun with the rest of the new year. You’re doing a first class job.

 73. birkin bag Says:

  My husband and i got quite fortunate Ervin managed to finish up his preliminary research from the precious recommendations he gained when using the web site. It’s not at all simplistic to simply be giving for free information and facts that many many others may have been selling. And we do know we’ve got you to thank for this. The type of explanations you have made, the simple site navigation, the friendships your site assist to foster – it is all astounding, and it is aiding our son and us know that the idea is amusing, and that’s exceedingly serious. Thanks for all the pieces!

 74. supreme new york Says:

  My wife and i ended up being really ecstatic that Emmanuel managed to do his researching with the precious recommendations he obtained out of the web pages. It is now and again perplexing just to happen to be handing out tips and hints which usually many people may have been making money from. And we all already know we now have the website owner to be grateful to for this. The entire explanations you made, the easy site navigation, the friendships you can aid to create – it’s got many sensational, and it is helping our son and us do think the concept is thrilling, which is certainly seriously pressing. Many thanks for all the pieces!

 75. supreme clothing Says:

  I simply wished to appreciate you once more. I’m not certain the things I might have tried in the absence of the actual tips shared by you over this question. It absolutely was an absolute distressing case in my opinion, but seeing the very expert technique you processed the issue took me to jump over gladness. I’m grateful for the information and then wish you find out what a powerful job that you’re carrying out teaching many others using your web site. I’m certain you have never come across any of us.

Kommenter innlegget

Mailadresser forblir en hemmelighet. Forsyn deg gjerne av grunnleggende HTML. Det du skriver forhåndsvises under kommentarboksen.