i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Two Way Monologue

Det er snodig hvordan selv ikke de deler av media som er født online, klarer å utnytte seg skikkelig av nettets særegne kvaliteter.

Tor Andre irriterer seg over at ITavisen ikke retter faktafeil i en artikkel, selv om leserne har brukt kommentarfeltet til å korrigere. Jorunn Danielsen forteller om en artikkel bygget på følgende “utsagn” fra Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales: “Wikipedia er søppel”. Ord som mannen selvfølgelig aldri har tatt i sin munn, men litt usannheter må man vel regne med når journalisten ikke leser den utenlandske kilden skikkelig.

Det er en kjensgjerning at pressen er glad i å utveksle saker, og i forgårs dukket følgelig Wikipedia-våset opp i Dagbladet. Dagbladet har visst også fått for seg at “…hele konseptet bygger på en programvare, Wiki, utviket i sin tid av Microsoft.” Sistnevnte utsagn medfører så lite riktighet at open source/linux-guru Rune B. sannsynligvis skummet rundt kjeften av sinne da han mailet en rettelse til journalisten. Uten at artikkelen har blitt særlig rettere av det.

Kanskje Dagbladet.no kunne hatt godt av å åpne for litt wiki-teknologi selv?

69 kommentarer til “Two Way Monologue”

 1. Asle Ommundsen Says:

  Det begynner å bli en god stund siden jeg sluttet å lese både itavisen.no og digi.no, for jeg ble gjerne mer frustrert enn jeg ble opplyst av artiklene deres. Jeg dekker behovet ved å lese utenlandske IT-relaterte nettaviser, men jeg synes det er veldig dumt (og rart) at vi ikke har en eneste norsk IT-nettavis som er skikkelig god. Skal jeg lese IT-nyheter på norsk, da er det nærmeste jeg kommer å lese norske weblogger. Ja, ja …

 2. i1277 Says:

  Nettopp. Det er blogger, både norske og utenlandske, som er min hovedkilde til denslags nyheter. Bloggere skriver fordi de er engasjert, ikke fordi de fordi de får betalt.

 3. børge Says:

  Jeg sluttet med ITavisen for lenge siden, men i mangel av noe bedre (utenom Slashdot) leser jeg fremdeles Digi en gang i blant. Noen forslag til andre gode kilder?

 4. Bingo fra Kongo Says:

  Har du lest artikkelen det henvises til her? Det er første gang jeg har sett en henvisning til en kritisk artikkel om Wikipedia.

 5. i1277 Says:

  Nja, det er nok av kritiske Wikipedia-artikler. Har lest the article in question og kommentert den her (for den som er på Underskog). Mannen har noen poenger, men også noen dårlige. Heia Wikipedia!