i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Denne overskriften er til salgs

Dersom MySpace og Blogger er våre nye torg og almenninger: Er det ikke påfallende hvor skrupler vi har med å befolke disse tungt sponsede digitale rommene? Etter Clear Channel-bruduljene å dømme er det jo ikke måte på hvor negative vi er til reklame i våre fysiske omgivelser. Dersom noe så traust og upopulært som en kommune benytter seg av reklame for å få det til å gå rundt er det “visuell forurensning”, “å selge seg”. Når favorittsiden vår gjør det samme viser vi en nesegrus forståelse. Spesielt hvis alternativet er at vi må betale. Loven om bekvemmelighet foran prinsipp gjelder nok her som den gjør det i vårt forhold til personvern, sosial ulikhet osv.

Hvor blir det av grasrotbevegelsene i retning av idealistiske, ikke-reklamemarinerte alternativer?

12 kommentarer til “Denne overskriften er til salgs”

 1. børge Says:

  Jeg forstår hva du sier, og jeg er forsåvidt enig med deg, men jeg tror du glemmer et par ting:
  1. Blogger er reklamefri. Ihvertfall sist jeg brukte den.
  2. Det finnes alternativer. De fleste nye Web 2.0-tjenester er reklamefrie, og et bra gratis og reklamefritt bloggverktøy finner du i WordPress.com

  Men det er en annen ting som er mye mer viktig: Kommunen er statlig, og på den måten eid av oss alle i fellesskap. Det er offentlig rom det er snakk om. Nettsidene er eid av private selskaper som har som mål å tjene penger. Men for staten skal pengene være et middel, ikke et mål.

 2. i1277 Says:

  Blogger er reklamefri. Ihvertfall sist jeg brukte den.

  Nå tenker jeg ikke bare på reklame i innsnevret betydning, men den “corporate”-feelen som mange av disse systemene byr oss på, og som vi villig danser med. Blogger setter en godt synlig “egenreklame” øverst på bloggene de hoster. Det blir litt som å trave rundt med et sponsormerke på brystet. Jeg sier ikke at dette er galt, jeg bare peker på noe som kan minne om hykleri, eller “doubleclick-standard” for å leke litt med edb-sjargong.

  Det finnes alternativer. De fleste nye Web 2.0-tjenester er reklamefrie

  De senere år har det funnet sted en maktforskvyvning på nett, i retning forbrukeren, og vi har sett en “snillifisering” av selskapene. En positiv trend, mer om det om et par dagers tid.

  Kommunen er statlig, og på den måten eid av oss alle i fellesskap. Det er offentlig rom det er snakk om. Nettsidene er eid av private selskaper som har som mål å tjene penger.

  Noe av poenget var å følge opp forrige post, der jeg tar opp dette med hva som er offentlige rom på internett.

  Til forskjell fra det private har det offentlige muligheten til å ta inn penger gjennom skatter og avgifter, men ramaskrikene rundt kringkastingsavgift og bensinpriser viser jo hvor populært det er…

 3. børge Says:

  Ok, jeg må nok innrømme at lengden på forrige innlegg gjorde at jeg ennå ikke har lest det, på tross av at det virket interesant. Jeg skal lese det, og eventuellt komme tilbake hit.. :)

 4. Gnomen Says:

  Hei,

  Mener du virkelig at du vil selge overskriften?

  Hvor mye koster den?

 5. i1277 Says:

  Jeg mente det vel egentlig ikke, nei. Men siden det er deg så skal du få den til 500 kroner.

 6. air max 2019 Says:

  I precisely needed to thank you very much once again. I am not sure the things that I would have implemented without the actual hints shown by you on that topic. Previously it was a very difficult case in my circumstances, however , being able to see a new expert form you handled the issue forced me to cry for gladness. I will be thankful for your support and even pray you are aware of a great job you are getting into instructing many people all through your blog. I am certain you’ve never encountered all of us.

 7. balenciaga speed trainer Says:

  I would like to show appreciation to this writer just for rescuing me from this incident. Because of looking throughout the world-wide-web and coming across notions which were not helpful, I thought my entire life was done. Being alive devoid of the strategies to the issues you have sorted out through your short post is a crucial case, and those that might have badly damaged my entire career if I had not encountered your blog. Your main talents and kindness in handling every part was very useful. I don’t know what I would have done if I had not encountered such a subject like this. I can also at this point look ahead to my future. Thanks a lot so much for the professional and results-oriented help. I won’t think twice to recommend your web page to anyone who should have support on this area.

 8. supreme outlet Says:

  A lot of thanks for your whole work on this web page. My niece delights in going through investigations and it’s easy to see why. My partner and i notice all of the dynamic medium you present efficient items on this web site and in addition improve response from visitors on the topic and our favorite girl is really becoming educated a lot of things. Take advantage of the rest of the year. You’re conducting a really good job.

 9. nike air max Says:

  A lot of thanks for all your valuable work on this site. My mum take interest in doing internet research and it is simple to grasp why. We learn all of the compelling method you render very helpful guides by means of this web blog and as well boost participation from the others on this situation plus my daughter is without a doubt discovering a lot. Take advantage of the rest of the year. You are carrying out a first class job.

 10. jordan retro Says:

  I enjoy you because of your entire work on this blog. Kate really likes making time for investigation and it’s simple to grasp why. We hear all regarding the compelling ways you create efficient items on the web site and strongly encourage contribution from other people about this theme plus our favorite princess is without question understanding a lot of things. Take advantage of the rest of the new year. Your doing a brilliant job.

 11. bape clothing Says:

  Thank you for every one of your hard work on this site. Ellie enjoys engaging in investigation and it’s really obvious why. A number of us learn all regarding the lively mode you create practical techniques on the website and in addition boost contribution from website visitors on that situation then our own princess is undoubtedly studying so much. Enjoy the rest of the year. You are carrying out a powerful job.

 12. curry shoes Says:

  Thanks for each of your labor on this blog. Kate loves managing internet research and it’s easy to understand why. Many of us learn all concerning the lively way you give powerful tips through this blog and increase response from some others on this matter plus our child is really learning a lot. Take advantage of the rest of the year. You have been doing a really good job.

Kommenter innlegget

Mailadresser forblir en hemmelighet. Forsyn deg gjerne av grunnleggende HTML. Det du skriver forhåndsvises under kommentarboksen.