i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Tiden går, New York bestårI 1939 ga Berenice Abbott ut boken Changing New York, en samling fotografier av Manhattan og områdene rundt. I prosjektet New York Changing har fotograf Douglas Levere gått i Abbotts fotspor og tatt bilder av de samme stedene 60 år etter. Kameraet er identisk, og bildene er forsøksvis tatt med samme utsnitt og under samme vær- og lysforghold som originalene. Resultatet er et riktig fascinerende blikk på både likheter og endringer i bybildet.

Metafilter byr på “da og nå”-billedserier fra flere byer.

Oppdatering: Området rundt WTC før og etter 11. september (sent men godt via Marve).

4 kommentarer til “Tiden går, New York består”

 1. Eiriks Blog: Min digitale lekeplass » Blog Archive » Å sette bilder på kartet Says:

  […] Det tekniske rundt å slå sammen et digitalt kamera med en GPS ser jeg ikke for meg er noe problem, heller ei det tenkte kartet (med tilhørende database over koordinater for planeten vår). Dette ville gjøre det mulig å ta ”samme bildet” år etter år på nøyaktig samme sted/tid, for å se utviklingen i f.eks. en bykjerne, byggeprosjekt eller sandlandskap i Sahara. Som i1277 snakker om, så endrer verden seg noen ganger mye, og andre ganger lite. […]

 2. Stavelin.com » Blog Archive » Å sette bilder på kartet Says:

  […] Som i1277 snakker om, så endrer verden seg noen ganger mye, og andre ganger lite. Uten langvarig grubling ser vi mer en positive egenskaper ved å avsløre hvor og når et bilde ble tatt. Bilder av halvnakne tenåringer er det kanskje like greit at det ikke avsløres lokasjonen på. Internett blir ikke bare brukt til kontaktknytting av positiv grad. Historier om jenter som har stukket av med, og misbrukt av fremmede men har forekommet. Å avsløre lokasjon med bilder ville ikke hjelpe til på denne statistikken. Å avsløre lokasjon burde i å fall være en frivillig sak, og på bildetjenester som vårt tenkte bilde-kart burde det være forhåndsbestemt at slik informasjon ikke deles. Igjen koker det ned til hva som kan forventes at “mannen i gata” vet og har tenkt rundt å publisere informasjon på nettet. […]

 3. paul george shoes Says:

  I wish to show some appreciation to this writer just for rescuing me from this problem. Right after exploring throughout the the net and finding proposals which were not productive, I figured my entire life was gone. Living devoid of the answers to the issues you’ve sorted out as a result of your main guide is a critical case, as well as ones which may have in a negative way damaged my career if I hadn’t discovered your web blog. Your personal ability and kindness in handling all the stuff was very useful. I am not sure what I would’ve done if I had not discovered such a thing like this. It’s possible to now relish my future. Thanks for your time very much for this skilled and sensible help. I will not be reluctant to propose your blog post to any person who needs recommendations about this problem.

 4. kyrie shoes Says:

  My spouse and i ended up being absolutely fulfilled when Emmanuel managed to complete his inquiry out of the precious recommendations he made when using the web pages. It’s not at all simplistic just to continually be giving for free steps that many some other people have been selling. And now we know we have you to be grateful to for this. The entire explanations you have made, the simple blog menu, the relationships you can assist to promote – it’s got all fabulous, and it’s really letting our son and our family feel that this idea is excellent, and that’s extremely vital. Thanks for everything!

Kommenter innlegget

Mailadresser forblir en hemmelighet. Forsyn deg gjerne av grunnleggende HTML. Det du skriver forhåndsvises under kommentarboksen.