i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Uviktig melding: Lytt til radio

Jeg skal levere inn et “øvingssforslag” til hovedfagsoppgavesøknad på mandag og burde vel strengt tatt ha jobbet på spreng. I tillegg har jeg en liten oppgave i gaming som skulle sendes inn i dag. Men neida. I stedet har jeg klovnet meg med å sette inn en radiokonsoll i menyen til høyre. Såfremt radioserveren er oppe spiller den av min egen SHOUTcast-stasjon.

Idéen stammer fra Håvard på humanistisk informatikk, men koden er hentet annensteds fra. Har ikke helt lykkes med å selv velge ut ulike elementer som skal vises i konsollen, så har satt inn en slags ferdig snekret konsoll. Det er jeg lite fornøyd med ettersom progress bar og fram og tilbake-knappen ikke burde vært der egentlig. (Som om det spiller noen rolle)… Det beste hadde vært å få bygget inn en Winamp-konsoll men det lar seg ikke gjøre. Spiller man av strømmen i Winamp får man beskjed om hvilken artist/låt som til enhver tid spilles og det kan jo være kjekt. Denne informasjonen er imidlertid tilgjengelig på denne adressen såfremt serveren er oppe. Lydstrømmen kan hentes på http://hasund.no-ip.com:8000/listen.pls, og spilles av i for eksempel Winamp.

Radioen forsvinner nok ganske kjapt ettersom idéen er rimelig ubrukelig. Oddsen for at a) en person med lignende smak som meg b) er inne på min blogg c) samtidig som jeg sender radio er relativt høy. Det er utrolig sjelden jeg gidder å høre på andres radio. Men litt gøy er det jo likevel. Det at alle kan publisere er av mange fine ting med dette internettet.

Jeg ønsket å få opp en melding om hvorvidt serveren var oppe eller nede i menyen, og la inn et php-skript som skulle ta seg av dette. Dette skriptet ga dessverre honninghastighet på nedlastningen, så det forsvant raskere enn det kom inn. Den versjonen av bloggen ligger her.

12 kommentarer til “Uviktig melding: Lytt til radio”

  1. håvard Says:

    Må seie at du gjer deg fore med bloggen. Du må ikkje gløyme at den skal være eit verktøy for læring då…LoL

  2. i1277 Says:

    Du har nok rett.

    Men når det gjelder å fylle bloggen med mer eller mindre irrelevante anekdoter: Har man riktig flaks så dukker det opp et eller annet nyttig før eller siden. Jeg har de statistiske lover på min side…