i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

Taboo, or not taboo…

…det är frågan. “Sterke” ord gir et rikere reportoar for å utrykke seg, så det er ikke til å undres over at språkforskere heier på de. Som det sies i en Guardian-artikkel (funnet på Anders Jacobsen’s Blog) om ordet fuck og bruken av det nå til dags : “There will always be a need to strike a blow at convention by using disapproved words.” Men nå er altså “this particular disapproved word” i fare.

De som har fulgt litt med på England har sikkert lagt merke til at det tidligere så skumle ordet har blitt mer og mer vanlig og akseptert. Det ligger en catch-22 i bunnen her – både for bannskapsglade og kristenmoralister (jeg mistenker at de ikke er klar over det selv). Og alt tyder på at gamle tabuer utryddes langt raskere enn nye kommer til.

Comments are closed.