i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

i1277 flytter

Velkommen til i1277.net

De tre siste årene har jeg har jeg nytt godt av Rune B. på Intermedia sin varme skulder i form av trygg og stødig hosting. Ikke minst har det å være under universitetets domene gitt bloggen et sårt tiltrengt skinn av autoritet. Aberet ved å befinne seg på UiB sitt nett er at disse maskinene er så populære blant script kiddies, spammere og denslags. Og jo mer populær bloggserveren har blitt hos nevnte slyngler, jo mindre populær har den blitt hos IT-avdelingen. Derfor tas den gamle serveren snart ned, og i den forbindelse flytter jeg til egen bolig. Det var vel i grunnen på høy tid.

Domenebytting har et par negative følger

Mange er redd for å miste Google-saft ved flytting, men det bryr jeg meg lite om. Google kommer tidsnok tilbake, og ser man bort fra den utvilsomme underholdningsverdien i å se folks snodige søketermer er egentlig trafikken derfra lite å samle på. Verre er det å være nødt til å forstyrre alt som måtte være av innkommende linker og lesere. Som jeg var inne på sist jeg byttet blogg skraper det i samvittigheten å måtte ødelegge en aldri så liten del av weben på denne måten. Jeg har riktignok fått satt opp redirect av samtlige gamle URLer (inkludert feed-adressene), men denne redirecten forsvinner etter hvert sju fot under sammen med resten av serveren. Den som av en eller annen grunn skulle ønske å peke hit, anbefales derfor å redigere lenkene sine. Fra nå av gjelder følgende:

Nytt sted, nye muligheter

Den nye serveren støtter mod_rewrite, hvilket har gjort meg i stand til å oppfylle en gammel drøm om et meningsbærende URL-skjema. I tråd med dette (at teknologien skal under panseret er min evige kjepphest), har jeg satt opp domenet så det tilfredsstiller no-www sine krav til klasse B-domene. Dette vil si at hvilket vil si at adressen fungerer både med og uten www, men at man ved å taste inn http://www.i1277.net/ sendes videre til http://i1277.net/. Folk bør få slippe å holde styr på sånne detaljer.

Bær over med småfeil og tullball

Snodig oppførsel fra både blogg og feeds bør påregnes i en overgangsperiode. Eksempelvis later linkene i sidebloggen til å leve sitt eget liv. Mystisk formatering kan også forekomme, ettersom posteditoren til WordPress 2.0.2 (har oppgradert i forbindelse med flyttingen) dessverre er på FrontPage-nivå hva kodebehandling angår. Forhåpentligvis får jeg bedre kontroll med det hele etter hvert.

8 kommentarer til “i1277 flytter”

 1. goyard Says:

  I precisely had to say thanks yet again. I’m not certain the things I would’ve implemented without the entire ideas revealed by you concerning such theme. Entirely was an absolute frightening problem for me personally, nevertheless witnessing this professional mode you resolved the issue took me to leap for contentment. I will be grateful for the assistance and thus wish you realize what a great job you were undertaking educating men and women all through a site. I am certain you’ve never met any of us.

 2. supreme hoodie Says:

  Thank you a lot for giving everyone an exceptionally spectacular opportunity to check tips from this site. It’s always very cool and stuffed with fun for me personally and my office peers to search your website at the least thrice in 7 days to see the fresh guides you have got. And indeed, I am just certainly impressed considering the great information served by you. Some two areas in this posting are basically the most effective we’ve had.

 3. hermes belt Says:

  Thank you for every one of your effort on this website. Betty delights in getting into investigation and it’s easy to see why. My partner and i learn all regarding the powerful tactic you offer precious tactics by means of this web site and in addition strongly encourage response from some other people on that article while our favorite princess has been understanding a lot. Enjoy the rest of the new year. You are always doing a useful job.

 4. golden goose shoes Says:

  I wanted to make a simple comment so as to express gratitude to you for those remarkable secrets you are posting on this site. My time intensive internet investigation has finally been paid with excellent facts and strategies to exchange with my co-workers. I would point out that most of us site visitors are definitely endowed to dwell in a really good site with very many outstanding professionals with insightful things. I feel truly lucky to have used the website page and look forward to really more enjoyable moments reading here. Thanks a lot once again for everything.

 5. yeezy boost 350 Says:

  Thank you a lot for giving everyone an exceptionally nice opportunity to read in detail from this website. It is often so pleasurable and also stuffed with a lot of fun for me and my office acquaintances to search the blog not less than thrice a week to find out the new items you have. And lastly, I’m just at all times motivated with all the magnificent solutions you serve. Certain two areas in this posting are clearly the best we have had.

 6. kd 12 shoes Says:

  I really wanted to compose a small remark to say thanks to you for these superb solutions you are posting at this website. My extensive internet lookup has finally been rewarded with beneficial information to go over with my colleagues. I ‘d suppose that we website visitors are quite fortunate to be in a very good website with many marvellous individuals with interesting pointers. I feel extremely fortunate to have come across your web page and look forward to tons of more thrilling times reading here. Thanks a lot again for all the details.

 7. moncler Says:

  A lot of thanks for all your valuable effort on this site. Debby delights in carrying out research and it’s really obvious why. Many of us hear all of the compelling means you make rewarding guidelines via the website and as well as improve participation from visitors on that point so our daughter is truly studying a lot. Enjoy the remaining portion of the year. You are always doing a splendid job.

 8. ferragamo sale Says:

  I in addition to my pals have already been studying the good helpful hints from the blog and so unexpectedly I got a terrible suspicion I never thanked the site owner for those techniques. Those people are already absolutely glad to learn them and have now in actuality been using those things. Thanks for indeed being well accommodating and also for making a decision on this sort of beneficial subjects most people are really desirous to be aware of. Our honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.

Kommenter innlegget

Mailadresser forblir en hemmelighet. Forsyn deg gjerne av grunnleggende HTML. Det du skriver forhåndsvises under kommentarboksen.