i1277 er en stadig mer utdatert blogg med ustødig fokus på informasjon, sosio-tech, grensesnitt og design.

Flere poster på forsiden eller i arkivet.

Mer om i1277

i1277 flytter

Velkommen til i1277.net

De tre siste årene har jeg har jeg nytt godt av Rune B. på Intermedia sin varme skulder i form av trygg og stødig hosting. Ikke minst har det å være under universitetets domene gitt bloggen et sårt tiltrengt skinn av autoritet. Aberet ved å befinne seg på UiB sitt nett er at disse maskinene er så populære blant script kiddies, spammere og denslags. Og jo mer populær bloggserveren har blitt hos nevnte slyngler, jo mindre populær har den blitt hos IT-avdelingen. Derfor tas den gamle serveren snart ned, og i den forbindelse flytter jeg til egen bolig. Det var vel i grunnen på høy tid.

Domenebytting har et par negative følger

Mange er redd for å miste Google-saft ved flytting, men det bryr jeg meg lite om. Google kommer tidsnok tilbake, og ser man bort fra den utvilsomme underholdningsverdien i å se folks snodige søketermer er egentlig trafikken derfra lite å samle på. Verre er det å være nødt til å forstyrre alt som måtte være av innkommende linker og lesere. Som jeg var inne på sist jeg byttet blogg skraper det i samvittigheten å måtte ødelegge en aldri så liten del av weben på denne måten. Jeg har riktignok fått satt opp redirect av samtlige gamle URLer (inkludert feed-adressene), men denne redirecten forsvinner etter hvert sju fot under sammen med resten av serveren. Den som av en eller annen grunn skulle ønske å peke hit, anbefales derfor å redigere lenkene sine. Fra nå av gjelder følgende:

Nytt sted, nye muligheter

Den nye serveren støtter mod_rewrite, hvilket har gjort meg i stand til å oppfylle en gammel drøm om et meningsbærende URL-skjema. I tråd med dette (at teknologien skal under panseret er min evige kjepphest), har jeg satt opp domenet så det tilfredsstiller no-www sine krav til klasse B-domene. Dette vil si at hvilket vil si at adressen fungerer både med og uten www, men at man ved å taste inn http://www.i1277.net/ sendes videre til http://i1277.net/. Folk bør få slippe å holde styr på sånne detaljer.

Bær over med småfeil og tullball

Snodig oppførsel fra både blogg og feeds bør påregnes i en overgangsperiode. Eksempelvis later linkene i sidebloggen til å leve sitt eget liv. Mystisk formatering kan også forekomme, ettersom posteditoren til WordPress 2.0.2 (har oppgradert i forbindelse med flyttingen) dessverre er på FrontPage-nivå hva kodebehandling angår. Forhåpentligvis får jeg bedre kontroll med det hele etter hvert.

Comments are closed.